Duminică, 5 iunie 2011, 28 de copii din parohia noastră l-au primit pentru prima dată pe Isus Cristos în Sfânta Împărtăşanie.

Sfânta Liturghie a început la ora 9.15 şi a fost celebrată de pr. Petrică Dorcu. În acest timp de pregătire specială, copiii au avut posibilitatea de a se apropia mai mult de Isus Cristos prezent în Tabernacol, de a-l cunoaşte mai bine însuşindu-şi toate acele adevăruri de credinţă specifice pentru primirea sacramentelor Pocăinţei şi Euharistiei pe care Biserica Catolică le mărturiseşte şi să aştepte cu mare bucurie Sfânta Liturghie solemnă când pentru prima dată îl vor putea primi în inimile lor, pe Isus Cristos.

Pentru a-l primi cu vrednicie pe Isus Cristos prezent în Sfânta Împărtăşanie, vineri, 3 iunie, ei au făcut şi prima spovadă din viaţa lor.

La începutul celebrării, pr. paroh Iosif Dorcu a adresat un cuvânt de încurajare, apreciere şi de mulţumire către copii şi părinţi. În cadrul Sfintei Liturghii, candidaţii la Prima Sfântă Împărtăşanie au citit lecturile, au recitat intenţiile la rugăciunea credincioşilor şi au adus darurile la altar.

În cadrul liturgiei euharistice, la momentul distribuirii Sfintei Împărtăşanii, copiii cu mâinile împreunate l-au primit în sufletul lor pe Isus în Sfânta Împărtăşanie.

La sfârşitul Sfintei Liturghii, părintele Petrică a mulţumit lui Dumnezeu pentru aceşti minunaţi copii şi i-a îndemnat să aibă grijă ca sufletele lor să fie mereu curate pentru a-l primi cât mai des pe Isus Cristos. Apoi copiii au primit un cadou dulce şi o amintire personalizată.

Evenimentul a fost unul special în viaţa copiilor, a familiilor lor dar şi pentru întreaga comunitate.

Copiii care au primit Prima Sfântă Împărtăşanie:

1. Andriaşi Giovanni

2. Balent Elena

3. Băbăscu Anastasia

4. Bişoc Andrei

5. Blanaru Ioana Bianca

6. Bucur Riana

7. Burbulea Adrian

8. Chelsău Delia

9. Coman Andra

10. Condurache Claudia

11. Constantinescu Cătălin

12.  Cucinschi Carol

13. Dascălu Eduard

14. Dancă Dominic

15. Dascălu Alice

16. Dăcălescu Victor

17. Diaconu Bianca

18. Dragomir-Stanciu Rafaela

19. Hausner Cătălina

20. Ilie Maria

21. Iştoc Cristian

22. Luca Eduard

23. Panţir Andrei

24. Păuleţ Ştefan

25. Roca Matei

26. Savin Miruna

27. Tamaş Luca Ştefan

28. Ungureanu Daria Francesca

 

Pentru mai multe fotografii de la eveniment, vizitaţi Album foto…


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.