„Dar deschideţi poarta inimilor voastre!  N-am venit să cerem, am venit să dăm…” Acestea au fost cuvintele rostite de părintele rector, Wilhelm Dancă, în deschiderea concertului de Crăciun al Institutului Teologic Romano – Catolic din Iaşi, susţinut în Catedrala noastră duminică, 19 decembrie de la ora 19.00. Şi într-adevăr studenţii seminarişti ne-au dat! Ne-au dat o oră de încântare, de armonie, de bucurie în care ne-am regăsit şi am regăsit frumuseţea Crăciunului, frumuseţea colindului, frumuseţea faptului de a ne deschide inimile pentru a-i face loc Pruncului divin care va veni în curând la noi.

A fost o nouă ocazie pentru a descoperi, prin intermediul colindelor, a acestor expresii ale credinţei în Întrupare, iubirea lui Dumnezeu care îşi face loc în mijlocul unei lumi tot mai pline de violenţă şi ură, o iubire care se vrea descoperită, acceptată şi experimentată de fiecare dintre noi.

Concertul din acest an a cuprins colinde tradiţionale româneşti şi câteva piese consacrate din repertoriul internaţional. Toate acestea au fost interpretate într-un mod unic, dispunându-ne pe fiecare spre interiorizare. Fragmentele de solo (piesele „Noche anunciada”, „Adeste fideles” şi „Minuit chretien”) au fost interpretate de către studentul Mihail Cojan, iar momentul poetic a fost susţinut de studentul Remus Alin Toma, care a recitat o poezie scrisă de Ioan Andrei. Organist a fost dl. Octavian Bişoc. De asemenea, corul a fost acompaniat şi de un grup de patru cornişti ieşeni. Aceştia, pe lângă acompaniamentul pe care l-au susţinut în timpul concertului, au interpretat şi un fragment din Misa germană compusă de Franz Schubert.

La finalul concertului Ps. Petru Gherghel a vorbit despre caracterul angelic al colindelor. Preasfinţitul le-a mulţumit colindătorilor, dar mai ales Pr. Florin Spătariu care a pregătit acest concert, depunând un efort considerabil.

Le mulţumim şi noi pe această cale pentru darul pe care ni l-au făcut şi sperăm ca mesajul transmis de seminarişti să fie primit de cât mai mulţi dintre noi!

 

Pentru a vedea mai multe fotografii de la eveniment, vizitaţi: ALBUM FOTO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.