La începutul lunii mai al acestui an s-a dat startul celei de-a 9-a ediții a Cupei prieteniei, organizată de Parohia „Sf. Anton de Padova”, Iași, Seminarul „Don Orione”, Iași și Episcopia Romano-Catolică din Dieceza de Iași.  Scopul pe care-l promovează jocul din cadrul acestui campionat de fotbal pune accent pe înlăturarea tuturor rivalităților și crearea unui ambient de prietenie. Cu toate că au existat și momente tensionante datorită naturii acestui joc, fairplay-ul a ocupat primul loc în rândul participanților.

Echipele care au luat parte anul acesta au fost: Seminarul „Don Orione”, Iași,  Parohia „Sf. Anton de Padova”, Iași, Oratoriul „Dominic Savio”, Iași, Liceul catolic, Iași, Foști elevi actuali studenți, Iași, Parohia „Sf. Francisc”, Izvoare Bacău, Parohia „Sf. Ana”, Oțeleni și, nu în ultimul rând, Parohia „Adormirea Maicii Domnului”, Iași.

Câștigătoarea competiției a fost echipa parohiei noastre, care a avut un parcurs fără precedent în această competiție. Fără nicio înfrângere, ba mai mult, cu victorii clare în faza grupelor și a semifinalei, băieții au reușit să treacă în finală de echipa Seminarului „Don Orione”, continuându-și parcursul impecabil pe care l-au început.

Cu toții știm că un rol esențial în timpul meciurilor îl au suporterii, cei care dau farmec acestor întâniri. Ei bine, pentru A.M.D, așa cum era inscripționată pe tricou echipa parohiei, susținerea fanilor a avut un aport important în motivarea jucătorilor, care au avut un motiv în plus pentru a face spectacol.

Pe lângă numărul mare de spectatori care au asistat la meci, am avut onoarea de a-l avea ca invitat special pe Preasfințitul Aurel Percă, care a fost și inițiatorul acestei competiții. Totodată, fiind și sponsorul principal al competiției, fapt pentru care suntem extrem de recunoscători, Sfinția Sa a înmânat cupele echipelor care au ajuns în cele două finale: în finala mică, locul IV pentru Foști Elevi Actuali Studenți, locul III pentru Parohia „Sf. Ana”, Oțeleni, iar în finala mare, locul II pentru Seminarul „Don Orione” și locul I pentru Parohia „Adormirea Maicii Domnului”.

De asemenea, trebuie menționat că echipa noastră a avut parte permanent de susținerea și ajutorul asistenților noștri spirituali, Pr. paroh Benone Lucaci și Pr. Cristian Bîrnat, fapt pentru care echipa a ajuns așa de sus.

Ajunși la final, mulțumim într-un mod special Preasfințitului Aurel Percă pentru că a făcut posibil ca și în acest an să aibă loc această frumoasă competiție, organizatorilor din Parohia „Sf. Anton de Padova, Iași, Seminarului „Don Orione”, Iași și Episcopiei Romano-Catolice din Dieceza de Iași. De asemenea, mulțumim încă o dată părinților noștri spirituali și, nu în ultimul rând, suporterilor fideli care ne-au susținut la fiecare meci.

Să dea Domnul ca în anul următor să ne întâlnim din aceeași postură și la cea de-a 10-a ediție a Cupei prieteniei!

Iosif Vrabie,

căpitanul echipei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.