1. Astăzi este a 58-a Zi Mondială a Comunicațiilor Sociale și totodată Ziua Presei la nivel diecezan. Colecta care se face în toate bisericile din dieceză va fi destinată susținerii proiectelor ERCIS Media și în special Radio ERCIS FM.

 

  1. Săptămâna aceasta vom trăi câteva evenimente istorice pentru Biserica noastră locală și, implicit pentru comunitatea noastră:
  • joi, 16 mai, aniversăm 140 de ani de la înființarea episcopiei de Iași printr-un simpozion ce va avea loc la Institutul teologic romano-catolic din Iași.
  • vineri, 17 mai, celebrăm 10 ani de la beatificarea episcopului Anton Durcovici la Sfânta Liturghie de la ora 18:00, care va fi prezidată de către ep. Iosif Păuleț.
  • sâmbătă, 18 mai, vom găzdui Ziua Tineretului la nivel diecezan. Sunt așteptați peste 2000 de tineri din toate parohiile diecezei noastre. Sfânta Liturghie pontificală de la ora 11:30 va fi celebrată de cardinalul Pietro Parolin, secretarul de stat al Sanctității sale, papa Francisc. Vom aminti cu această ocazie și 25 de ani de la vizita sfântului papă Ioan Paul al II-lea în România din luna mai 1999 și 5 ani de la vizita papei Francisc la Iași.
  • duminică, 19 mai, în sărbătoarea Rusaliilor suntem invitați la un concert omagial de orgă în cinstea episcopului nostru martir. Concertul va fi susținut de maestrul Alexandru Catău și va avea loc în catedrala Sfânta Fecioară Maria Regină la ora 19:00.

 

  1. Sâmbătă, 18 mai, după sfânta liturghie de seară vă invităm să luați parte la Veghea de rugăciune în vederea pregătirii solemnității Coborârii Duhului Sfânt, Rusaliile.

 

  1. În această săptămână avem bucuria de a găzdui în catedrala noastră câteva tablouri pictate de sr. Mădălina Toma de la mănăstirea clariselor din Roman cu tema martiriului fericitului Anton Durcovici. Vă invităm să le admirați pentru a prețui și mai mult jertfa acestui episcop sfânt.

 

Tuturor vă dorim o săptămână binecuvântată!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.