1.- Joi, 24 iunie, este sărbătoarea Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul. Programul sfintelor liturghii va fi următorul: 6:30, 7:30, 11:00 și 18:00. În cadrul liturghiei de la ora 11:00, 13 diaconi vor fi sfințiți preoți. Liturghia va fi prezidată de Preasfințitul Iosif Păuleț. În aceeași zi, la liturghia de la ora 18:00, promoția anului 1971, promoția părintelui Alois Fechet, va celebra jubileul de 50 de ani de preoție.

2.- Duminica viitoare, 27 iunie, în cadrul liturghiei de la ora 9:15, 37 de copii îl vor primi pentru prima dată pe Isus în Preasfânta Împărtășanie. Îi însoțim cu rugăciunile, emoțiile și prețuirea noastră. În același timp, pentru a le asigura spațiul necesar atât lor cât și celor din familie și apropiaților, îi rugăm pe cei care frecventează această liturghie duminicală să se orienteze către alte sfinte liturghii. Vă mulțumim de înțelegere.

3.- Tot duminica viitoare se împlinesc 136 de ani de la înființarea Diecezei noastre de Iași. Este un prilej bun de a aduce mulțumire Domnului pentru acest frumos aniversar.

4.- O experiență recentă ne-a convins de faptul că este timpul să îmbunătățim condițiile în care se desfășoară sfintele spovezi în actualele confesionale care nu asigură intimitatea pe care o cere acest sacrament. Uneori, din cauza sunetului mai puternic din catedrală, este necesară ridicarea vocii, cu riscul ca ceea ce se spune în confesional să se audă și în afară și nu este deloc bine. De aceea am considerat că este oportună înlocuirea confesionalelor cu altele care să asigure tot confortul necesar, atât cel vizual cât și cel auditiv. S-a luat legătura cu o firmă specializată din Italia și s-a și realizat o primă schiță care poate fi consultată la afișiere. După cum veți putea observa, vor fi niște confesionale în care ne va fi mai mare dragul să intrăm pentru spovadă. Pentru aceasta vă solicităm și aportul dumneavoastră, desigur nu pe măsura păcatelor, ci pe măsura posibilităților financiare ale fiecăruia. Duminica trecută cineva a făcut o donație pentru biserică și am decis ca acea donație să fie piatra de temelie pentru acest proiect al înlocuirii confesionalelor. Suntem convinși că, așa cum ați dat dovadă de fiecare dată, veți fi generoși și de data aceasta și, cu timpul, vom reuși să acoperim cheltuielile necesare. Vă mulțumim.

Domnul să vă binecuvânteze și să vă ocrotească de orice rău!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.