1.- Marți, 2 februarie, avem sărbătoarea Întâmpinarea Domnului și este a 25-a Zi Mondială a Persoanelor Consacrate. Programul sfintelor liturghii va fi cel obișnuit, din cursul săptămânii: 6:30, 7:30 și 18:00. La fiecare liturghie vor fi sfințite lumânările. Liturghia de seară va fi prezidată de Preasfințitul Iosif Păuleț. Ziua Mondială a Persoanelor Consacrate va fi marcată, la nivel local, duminica viitoare, în cadrul liturghiei de la ora 11:00, prezidată de preasfințitul Iosif Păuleț, cu participarea persoanelor consacrate din zona Iași.

2.- Miercuri, 3 februarie, la fiecare sfântă liturghie vor fi impuse lumânările sfințite și se va împărți binecuvântarea Sfântului Blaziu, pe care îl rugăm să ne ocrotească de bolile de gât și de orice rău.

3.- Joi, 4 februarie, după liturghia de la ora 18:00, tinerii ne invită la un moment de adorație euharistică.

4.- Vineri, 5 februarie și sâmbătă, 6 februarie, sunt primele din lună, cu devoțiunile în cinstea Preasfintei Inimi a lui Isus și a Inimii Neprihănite a Preacuratei Fecioare Maria. Vineri începe devoțiunea celor nouă vineri întâi din lună în cinstea Preasfintei Inimi a lui Isus. În cursul dimineții vom vizita bolnavii pentru spovadă și împărtășanie. Dacă știți vreun bolnav care dorește să facă această devoțiune vă rugăm să ne anunțați la biroul parohial.

5.- Facem o ultimă solicitare către părinții ai căror copii s-au născut în 2012 sau anterior să-i înscrie la biroul parohial pentru Întâia Împărtășanie. Vom începe pregătirile imediat după întoarcerea lor din vacanță.

6.- A apărut numărul pentru luna februarie al revistei Lumina Creștinului.

7.- La ieșirea din catedrală sau la biroul parohial găsiți formularul 230 pentru dirijarea celor două procente din impozitul pe salariu sau pensie către parohia noastră. Vă mulțumim.

8.- Am terminat programul sfințirii caselor de anul acesta. Vă mulțumim tuturor celor care, în ciuda situației deosebite create de pandemie, ne-ați primit în casele dumneavoastră. De fapt, nu pe noi ne-ați primit, ci pe Cel a cărui binecuvântare am purtat-o în familia și locuința dumneavoastră. Vă mulțumim și pentru ofertele pe care le-ați făcut, la momentul sfințirii locuinței sau la biroul parohial, fie ca simbrie, fie ca donație benevolă pentru seminar sau pentru biserica de la Bârnova, fie ca aport la cheltuielile pentru încălzirea catedralei. Domnul să răsplătească efortul pe care l-ați făcut pentru a contribui la bunul mers al comunității noastre. Dorim să vă împărtășim următoarele date statistice: parohia noastră numără 1442 de adrese cu 2944 de suflete. Din cele 1442 de adrese am vizitat 1134. Restul de 308 îl reprezintă 190 absente, 25 care s-au mutat și 93 care au amânat. Adresele se prezintă astfel: 551 familii catolice, 288 mixte, 273 persoane văduve, 104 necăsătorite iar restul de 226 îl reprezintă alte situații. 1014 familii au contribuit la simbrie, 741 pentru seminar, 799 pentru încălzire și 77 pentru biserica din Bârnova. Mulțumim tuturor și Domnul să răsplătească și să sporească darul făcut. Mulțumim, de asemenea, preoților de la episcopie care ne-au ajutat la programul liturgic în această perioadă.

 VĂ DORIM O SĂPTĂMÂNĂ BINECUVÂNTATĂ!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.