PS Aurel Percă a celebrat Liturghia de deschidere a anului universitar 2016-2017, duminică, 16 octombrie 2016, la ora 16.00, în catedrala „Sfânta Fecioară Maria, Regină” din Iaşi. La celebrare au participat preoţii care se ocupă de pastoraţia studenţilor, preoţi din Iaşi şi numeroşi studenţi dornici să înceapă anul universitar cu binecuvântarea Domnului.

După vacanţa bine meritată, a fost invocată binecuvântarea lui Dumnezeu pentru noul an academic, asupra studenţilor prezenţi. La începutul Liturghiei, PS Aurel Percă i-a întâmpinat pe toţi cei prezenţi cu multă bucurie şi a transmis salutul PS Petru Gherghel. Cântarea liturgică a fost animată de corul de tineri al catedralei, „Juvenes Ecclesiae”.

Cuvântul de învăţătură a fost ţinut de pr. Iosif Antili, care a scos în evidenţă patru lucruri importante: identitatea noastră de catolici, şansa de a studia, dorinţa de a ajunge adevăraţi oameni şi posibilitatea de a schimba ceva în această lume. Părintele a încheiat acest cuvânt de învăţătură cu un gând a cardinalului John Henry Newman spunând: „Dumnezeu m-a creat să împlinesc pentru el o anumită slujire, el mi-a încredinţat o lucrare şi mi-a încredinţat-o mie nu altcuiva, eu am o misiune”. Părintele Iosif i-a îndemnat prin aceste cuvinte pe studenţi să descopere ce misiune a pregătit Dumnezeu pentru fiecare dintre ei, iar această poate fi aflată doar atunci când intrăm în dialog cu Dumnezeu în fiecare zi, prin rugăciune. Părintele le-a reamintit tinerilor că nu trebuie să devină o copie a cuiva, ci fiecare dintre ei să lucreze la ediţia sa proprie.

La finalul sfintei Liturghii, PS Aurel Percă, adresându-se tinerilor studenţi, le spunea că rugăciunea este puterea omului şi slăbiciunea lui Dumnezeu, pentru că atunci când ne rugăm suntem tari, iar Dumnezeu îşi înmoaie inima pentru a veni în ajutorul nostru. Îndemnul Preasfinţitului a fost ca acest gând să îi însoţească pe tinerii prezenţi pe tot parcursul acestui an.

Sem. Gabriel Iulian Cocianga

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.