judecatorul-nedrept

1. Iubiţi credincioşi, vă reamintim că marţea viitoare, 18 octombrie, în sărbătoarea Sf. Luca, patronul medicilor, va fi celebrată aici în catedrală, la ora 18:30, o Sf. Liturghie pontificală la care sunt invitaţi cei lucrează în domeniul sanitar şi toţi cei care se ocupă de bolnavi.

2. Săptămâna aceasta vom relua şi întâlnirile comunitare lunare. Pentru acest an, ne-am gândit la o serie de întâlniri care au ca temă centrală, Sfânta Scriptură, Cuvântul lui Dumnezeu, de care depinde atât de mult viaţa noastră de credinţă. Coordonatorul acestor întâlniri va fi părintele profesor Iosif Antile, de la Seminarul din Iaşi, care este specialist în Sfânta Scriptură. Prima întâlnire din această serie va avea loc miercurea viitoare, 19 octombrie, la ora 19.30 şi va avea ca titlu: „Care este locul Sfintei Scripturi în viața mea?” Vă aşteptăm în număr cât mai mare!

3. Sâmbăta viitoare, 22 octombrie, va avea loc, aici la catedrală, pelerinajul credincioşilor din toate parohiile decanatului de Iasi, pentru a trece prin „Poarta Sfântă”. Sperăm ca dumneavoastră, credincioşii parohiei noastre, care este şi parohie gazdă, să fiţi prezenţi în număr cât mai mare. Programul pelerinajului începe la ora 9.45 cu primirea şi salutul Preasfinţitului, după care, la ora 10.00 va avea loc o celebrare penitenţială, urmată de recitarea sfântului rozariu şi, la ora 11.00, de Sfânta Liturghie Pontificală. În tot acest timp, va fi şi posibilitate de spovezi.

4. Tot sâmbăta viitoare, după Liturghia de la ora 18.30, în cadrul Privegherii misionare, tinerii organizează o oră de rugăciune mariană pentru misiuni şi misionari.

5. Duminica viitoare în întreaga Biserică se celebrează a XC-a (a 90-a) Zi Mondială a Misiunilor. Suntem invitaţi să ne rugăm şi noi pentru misionari. Colecta care se face, va fi destinată misiunilor.

6. La afişier şi pe site-ul parohiei găsiţi şi programul sfinţirii mormintelor pentru anul acesta.

7. (La Liturghia de la ora 16:00) Dragi tineri, aceia dintre voi care au venit din alte localităţi, iar acolo au făcut parte din anumite grupuri sau asociaţii religioase, dacă doresc să continue, sau sunt alţii care doresc să se înscrie pentru prima dată, după această Liturghie, la ieşirea din catedrală veţi avea posibilitatea să cunoaşteţi grupurile existente în parohia noastră şi să vă înscrieţi.

Vă dorim tuturor o duminică frumoasă

şi o săptămână binecuvântată!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.