Aproximativ 30 de membri ai corului Juvenes Ecclesiae au participat săptămâna trecută la excursia anuală, tinerii luând de această dată contact cu bogata istorie și peisajele unice ale Bucovinei. Cele trei zile petrecute în zona turistică din jurul orașului Câmpulung Moldovenesc a fost o răsplată pentru eforturile tinerilor care au înălțat cântări Domnului în decursul anului trecut, dar și o bună ocazie pentru ca, prin îmbinarea unor activități recreative, culturale și religioase, să îmbunătățească relațiile de grup.
Prima zi a „escapadei” a prevăzut efectuarea a două trasee montane în zona Masivului Rarău, printre obstacolele naturale către „Pietrele Doamnei” și „Piatra Șoimului”, iar seara le-a permis băieților să testeze terenul de fotbal de la pensiunea Ștefan din comuna Prisaca Dornei.
Ziua a doua a început „în forță”, coriștii vizitând Parcul Aventura din Complexul Ariniș – Gura Humorului, un loc perfect pentru cei care sunt „în căutare de adrenalină și de distracție. Chiar dacă nu toți tinerii au reușit să escaladeze toate traseele, tirolienele și obstacolele de pe fiecare itinerariu parcurs și-au atins scopul, abilitățile corporale și concentrarea tinerilor fiind folosite la capacitate maximă. Complexul le-a permis tinerilor și să testeze platformele de minigolf, să-și încerce abilitățile la tras cu pușca și să savureze tradiționala bere de casă bucovineană. Pe lângă aceste activități, membrii Juvenes au dedicat serile petrecute la pensiune pentru diferite acțiuni de teambuilding, de la jocuri de cunoaștere și de societate, la dans și momente de destindere în jurul focului.
În privința activităților culturale, tinerii au vizitat în a treia zi renumitul „Muzeu al Oului” din satul Vama, unitate ce deține aproximativ 7.000 de exponate de pe toate continentele, și mănăstirea Moldovița, din satul Vatra Moldoviței.
Liturghiile din timpul excursiei au fost celebrate în biserica din Prisaca Dornei, în prezent închisă din cauza lipsei credincioșilor, și în biserica romano–catolică din Câmpulung Moldovenesc. La întoarcere, tinerii au vizitat ruinele fostei catedrale romano–catolice de la Baia, construită în anul 1410 din porunca domnitorului Alexandru cel Bun și ruinată încă din secolul al XVIII – lea după ce credincioșii catolici au părăsit localitatea.
Paul Bălhuc