12107986_1662601420681058_7569704216039305366_n

1. Iubiţi credincioşi, după cum am anunţat duminica trecută, astăzi, după toate Liturghiile, vom strânge semnături pentru modificarea unui articol din Constituţie, care să susţină familia creştină tradiţională, formată dintr-un bărbat şi o femeie. La birourile parohiale sunt mai multe persoane la dispoziţie care vor completa aceste liste. Trebuie să aveţi cartea de identitate. Pot semna doar persoanele care au reşedinţa în Iaşi şi fac parte din parohia noastră. Nu se poate semna de mai multe ori sau în mai multe locuri.

2. Miercurea viitoare este MIERCUREA CENUŞII şi începe Postul Mare, un timp prin excelenţă de convertire, rugăciune şi fapte bune. Miercuri este zi de post şi abstinenţă. Sfintele Liturghii vor fi la aceleaşi ore ca în celelalte zile din săptămână, iar la fiecare Liturghie se va impune cenuşă pe cap. Seara, la 17:30, va fi Calea Sfintei Cruci. De fapt, pe tot parcursul Postului Mare va fi Calea Sfintei Cruci în zilele de miercuri, vineri şi duminică la ora 17:30, înainte de Liturghia de seară. Deoarece vinerea este Calea Crucii, adoraţia săptămânală se va celebra joi seara înainte de Liturghie.

3. În timpul Postului Mare, în fiecare miercuri şi vineri seara, vor fi ţinute predici tematice speciale. Predicatorul de anul acesta este Pr. Petru Tamaş, profesor la Liceul Pedagogic şi responsabil al Centrului Xaverianum din Iaşi.

4. Tot în acest timp al Postului, între 2-6 martie, vor avea loc misiuni speciale anuale  în parohia noastră. Predicile vor fi ţinute de Pr. Daniel Iacobuţ, profesor şi director spiritual la Seminarul din Iaşi.

5. Pentru timpul Postului Mare este propusă o iniţiativă specială şi din partea Centrului Misionar Diecezan. Cei care doresc, pot lua de la ieşirea din Catedrală acea cutiuţă din carton, numită Cutia Speranţei. Prin ceea ce veţi aduna pe parcursul Postului, chiar şi sume mai mici, puteţi ajuta foarte mult unii copii din Africa sau din America Latină.

Mai multe detalii despre aceste anunţuri găsiţi la afişier sau pe site-ul parohiei.

Vă dorim tuturor o duminică frumoasă şi o săptămână şi un timp de Post binecuvântat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.