Iubiţii noştri credincioşi, cu care, din voia Domnului, avem marea bucurie de a colabora, cu ocazia Sfintelor Sărbători ale Crăciunului, dorim să creăm o punte legătură şi comuniune şi prin aceste cuvinte. Aceste rânduri se mai doresc a fi o mulţumire către Dumneavoastră pentru anul care trece dar şi dorinţe de mai bine pentru cel care soseşte, 2015.

Cred că tuturor ne mai răsună şi vibrează în suflete trăirea de mare intensitate şi credinţă ocazionată de Beatificarea Fericitului Anton Durcovici, la 17 mai. Noi, ieşenii, cred că am simţit cel mai intens acest act de credinţă şi această manifestare a catolicităţii în întreaga Românie, fiind gazde. La acea dată am primit în dar un mare mijlocitor în cer, la Dumnezeu, iar noi suntem cei mai favorizaţi, trăind mereu chiar aici la catedrală, pe urmele Fericitului episcop. Tot în acest sens vrem să vă mulţumim pentru tot sprijinul acordat în a ctitori, în cinstea fericitului martir, memorialul de la catedrală, pentru a păstra cât mai fidel memoria acestui mare episcop şi martir.

Multe ar fi evenimentele importante şi darurile spirituale pentru care ar trebui să mulţumim lui Dumnezeu şi dumneavoastră. Amintesc, cu riscul de a omite poate pe cineva, câteva din acestea:

Un tânăr al comunităţii a intrat în sfânta preoţie: pr. Cornel Cucuteanu;

Corul Mare al Catedralei, dirijat de pr. Florin Spătariu, pe tot parcursul anului depune eforturi semnificative pentru a face celebrările cu adevărat minunate, sau oferă concerte memorabile;

Corul Juvenes Eccelsiae, dirijat de Maximilian Husaru, fie la liturghia duminicală fie în concertul de colinde, cântă şi ne încântă, într-un mod mai rar întâlnit;

Tinerii de la Acţiunea Catolică, mereu gata de a sluji pe Dumnezeu, Biserica şi pe cei mai în dificultate, sunt permanent prezenţi în viaţa comunităţii;

Surorile şi călugării (Surorile Providenţei, Fiicele Sfintei Fecioare Maria a Providenţei, Congregatio Jesu, Fraţii Şcolilor Creştine) prin prezenţa, rugăciunea şi implicarea lor, ajută şi susțin eficient viaţa creştină în comunitate;

Persoanele binevoitoare, care se oferă pentru adorarea permanentă a lui Isus, în capela de adoraţie perpetuă, ne susţin şi ne ajută pe toţi prin rugăciunea lor.

Merită apreciat şi susţinut şi efortul preoţilor implicaţi în variatele acţiuni şi activităţi pastorale:

Pentru copii, pr. Pavel Beşleagă, mereu prezent printre ei, sâmbăta după amiază şi duminica oferă un program special: ora de religie, cateheza, pregătirea pentru Prima Sf. Împărtăşanie (care va avea loc la 31 mai 2015), şi corul Îngeraşii, unde îi aşteaptă pe cât mai mulţi copii. La Sf. Liturghie de la ora 9,15, ar fi de dorit să participe toţi copiii parohiei.

Pr. Eugen Robu, activ şi prezent oricând prin spitalele ieşene, are o preocupare specială pentru familii, cu întâlniri de rugăciune (a doua zi de luni din lună) şi de cateheză (ultima zi le luni din lună), sau cu pregătirea logodnicilor.

Pr. Cristian Bîrnat, devotat în a anima viaţa creştină a tineretului şi studenţilor din Iaşi, propune varii iniţiative specifice acestei categorii: ora de religie cu liceenii (duminica la ora 17.00), cateheza specială cu tinerii şi pentru tineri (în fiecare zi de marţi, la ora 19.00), oră de adoraţie lunară (joi seara, înainte de prima vineri din lună), diferite activităţi cu tinerii de la Acţiunea Catolică sau de la Corul Juvenes Ecclesiae.

Cu ocazia Sfântului Crăciun şi a Noului an 2015, permiteţi-ne să vă dorim ca Pruncul de la Betleem să coboare, în sufletele şi casele dumneavoastră, belşug de har, pace şi binecuvântare. La mulţi şi binecuvântaţi ani!

Cu multă preţuire şi mulţumire: Pr. Pavel BEŞLEAGĂ, Pr. Cristian BÎRNAT Pr. Eugen ROBU şi Pr. Iosif DORCU, parohul dumneavoastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.