Cuvântul Domnului

…ascultat

Lc 1,39-45

„În zilele acelea, Maria a pornit şi s-a dus în grabă către ţinutul muntos, într-o cetate a lui Iuda. A intrat în casa lui Zaharia şi a salutat-o pe Elisabeta. Când a auzit Elisabeta salutul Mariei, a tresăltat copilul în sânul ei, iar Elisabeta a fost umplută de Duhul Sfânt şi a exclamat cu glas puternic: „Binecuvântată eşti tu între femei şi binecuvântat este rodul sânului tău. Şi de unde îmi este dată mie aceasta ca să vină mama Domnului meu la mine? Iată, când a ajuns glasul salutului tău la urechile mele, a tresăltat de bucurie copilul în sânul meu. Fericită aceea care a crezut că se vor împlini cele spuse ei de Domnul!”

…meditat

 

Îndată ce Îngerul Gabriel a dat Mariei semnul conceperii imediate – Elisabeta, în vârstă şi sterilă, este în a şasea lună – Maria pleacă în grabă pentru a o întâlni. Ea, “slujitoarea”, nu merge la Elisabeta pentru a verifica “ceva”, dacă Dumnezeu este de încredere sau nu, ci pentru a primi în credinţă o revelaţie a iubirii şi pentru a se bucura de minunile Sale.
Călătoria se termină cu intrarea în casa lui Zaharia şi salutul Elisabetei. În salutul Mariei nu se întrezăreşte doar o formalitate, urmare a unei bune educaţii, ci un cuvânt eficace care este împlinirea unei promisiuni. Imediat ce a auzit salutul Mariei, copilul din sânul Elisabetei tresaltă de bucurie, încă înainte de naştere. Ioan, prin această tresăltare îi spune lui Isus: lumea veche se poate bucura. Chiar dacă cea care vorbeşte este Elisabeta, este Maria cea despre care se vorbeşte, şi despre ea se spun trei lucruri: este femeia binecuvântată de Dumnezeu, este Mama Domnului, este fericită pentru că a crezut în împlinirea cuvintelor Domnului. Maria este în fericirea credinţei, deoarece în credinţă, având încredere în cuvântul Domnului, a devenit Mama Mântuitorului.
Aceasta este prima fericire proclamată în tot Noul Testament şi scoate în evidenţă faptul că Maria este fericită nu pentru că este Mama lui Dumnezeu, ci pentru că a crezut în cuvintele Lui. De asemenea, în timp ce maternitatea divină aparţine numai ei, credinţa sa este model pentru toată Biserica şi pentru toţi credincioşii asupra cărora într-o zi Isus îşi va extinde aceeaşi fericire ca asupra Mariei: “Fericiţi sunt aceia care ascultă cuvântul lui Dumnezeu şi-l păstrează” (Lc 11,28).
Să o rugăm pe Sfânta Fecioară Maria ca această fericire a credinţei să se reverse şi asupra noastră.

“Binecuvântată eşti tu între femei şi binecuvântat este rodul trupului tău!”. Îţi spun ţie aceste cuvinte o Marie şi în acelaşi timp o spun Mamei Biserici care mi-L face cadou pe Cristos, făcându-L prezent ca prieten şi ca un Fiu. Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.