iasi lumina pacii de la betleemAnual, în ajunul duminicii a treia din Advent, are loc la Viena împărţirea luminii păcii de la Betleem, în prezenţa a mii de tineri scoutişti. La 10 decembrie 2011, în biserica „Sfânta Familie” din capitala austriacă, devenită centru internaţional de primire şi împărtăşire a luminii, printre participanţii din mai multe ţări, au fost şase cercetaşi catolici români, dintre care patru din Dieceza de Iaşi. Călătorind cu trenul la întoarcere, cercetaşii au împărţit lumina in unele centrele locale de pe traseu pentru a se pregăti celebrări în zonele respective.

Ceremonia de distribuire în Dieceza de Iaşi se va desfăşura sâmbătă, 17 decembrie 2011, în catedrala „Adormirea Maicii Domnului” din Iaşi, la sfânta Liturghie de la ora 11.00, la care se aşteaptă prezenţa episcopului Petru Gherghel, care să ofere lumina împreună cu mesajul pe care-l poartă aceasta.

Iniţiativa „Luminii păcii de la Betleem” a început în anul 1986, ajungând la a 22-a ediţie în Europa şi la a 16-a în România.

Suntem chemaţi ca, împreună cu cercetaşii din mai multe centre locale, primind-o, să devenim martori ai triumfului iubirii lui Dumnezeu asupra urii, asupra egoismului, asupra fricii şi a ranchiunei care paralizează raporturile umane şi creează divizarea dintre fraţi. Suntem chemaţi să promovăm unitate, edificarea în locul distrugerii şi speranţa în locul deznădejdii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.