Sfânta Biserică o comemorează astăzi, 22 august, pe Sfânta Fecioară Maria Regină. Titlul de regină, pe care Biserica îl atribuie Mariei, nu este doar o figură de stil, un simplu simbol sau o simplă metaforă, ci este exprimarea unei realităţi: Maria este cu adevărat regină întru-cât este Mama Regelui Cristos. Sărbătoarea de astăzi este, cu adevărat, o completare a sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, pe care am celebrat-o în urmă cu o săptămână: după ce a fost înălţată cu trupul şi cu sufletul la cer, sfânta Fecioară a fost încoronată de către Fiul ei ca Regină a cerului şi a pământului.

Catedrala noastră nouă din Iaşi o are ca patroană tocmai pe Sfânta Fecioară Maria Regină. Aşadar, astăzi suntem în sărbătoare, fiind hramul bisericii în care ne adunăm în fiecare duminică pentru a celebra Sfânta Liturghie.

Deseară, începând cu ora 18.30, se va celebra sfânta Liturghie solemnă de hram, prezidată de PS Petru Gherghel. Vă invităm să luaţi parte la această sărbătoare şi să ne adunăm împreună în frumoasa noastră Catedrala pentru a ne întâlni cu Cristos şi cu Mama sa, Regina noastră!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.