Ziua de 29 iunie 2011 este una foarte importantă pentru Dieceza noastră de Iaşi… Este importantă pentru că, în Catedrala noastră din Iaşi, vor fi hirotoniţi preoţi 25 de diaconi. De asemenea, este importantă deoarece această zi reprezintă sărbătoarea numelui şi aniversarea sfinţirii întru preoţie a păstorului Diecezei noastre, PS Petru Gherghel.

 

Dar ziua de 29 iunie 2011 este importantă şi pentru Parohia noastră. Este importantă, în primul rând, pentru că părintele paroh, Iosif Dorcu, sărbătoreşte în această zi jubileul de 25 de ani de preoţie. Este o ocazie cum nu se poate mai bună pentru a fi alături de sfinţia sa cu rugăciunea şi preţuirea noastră, mulţumindu-i astfel pentru grija pe care o poartă Parohiei noastre şi pentru jertfele sale, pe care doar Dumnezeu le cunoaşte!

 

Sfinţia sa va celebra miercuri, 29 iunie, la ora 18.30, o sfântă Liturghie în cadrul căreia îi va aduce mulţumire, împreună cu comunitatea noastră, pentru darul sfintei preoţii.

Părinte Iosif, un grup de credincioşi din Parohia noastră (copii, tineri şi adulţi) s-au gândit să vă facă un cadou special – este vorba despre un buchet spiritual care cuprinde: 10 ore de adoraţie, 10 rozarii şi 10 sfinte Liturghii oferite pentru sfinţia voastră! Îl rugăm pe bunul Dumnezeu să vă întărească şi să vă păstreze în iubirea sa!

 

Gândul nostru se îndreaptă şi spre cel de-al doilea sărbătorit al zilei din Parohia noastră: părintelui Petru Dorcu, cel care astăzi îşi serbează ziua numelui! Alături de copiii care-l înconjoară mereu cu dragostea lor, îi suntem şi noi alăturii cu gândul, rugăciunea şi recunoştinţa noastră, mulţumindu-i pentru tot binele pe care îl face comunităţii noastre!

 

Ambilor sărbătoriţi le dedicăm astăzi poezia lui Traian Dorz, APOSTOLI BINECUVÂNTAŢI:

 

Ce sfântă e chemarea voastră, 
apostoli binecuvântaţi,
ce-n lutul slăbiciunii voastre 
comoara Harului purtaţi!

 

Ce sfânt e rostul zbuciumatei 
şi răbdătoarei voastre vieţi — 
dispreţuirea voastră-ascunde 
comori de-atât de mare preţ.

 

Ce-adâncă, ce sublimă-i taina,
ce-n sufletele voastre-a pus 
lumina cerului şi slujba 
mărturisirii lui Isus.

 

Sunteţi puţini şi slabi şi-umili 
şi-n lumea-ntreagă risipiţi, 
dar adevărul şi iubirea 
vă dau puteri să biruiţi.

 

Chemaţi popoarele la viaţă 
şi pe Cristos Îl arătaţi!
Jertfiţi-vă! Se cere jertfă, 
apostoli binecuvântaţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.