În Biserica Romano – Catolică se celebrează în fiecare an, în prima joi după duminica Sfintei Treimi, solemnitatea Preasfântul Trup şi Sânge al lui Isus Cristos, o sărbătoare care devine de fiecare dată o ocazie cum nu se poate mai bună spre a-i mulţumi lui Dumnezeu pentru darul prin excelenţă lăsat Bisericii şi lumii, Sfânta Euharistie.
Anul acesta, în Catedrala noastră, această sărbătoare a fost marcată duminică, 26 iunie 2011, printr-o Liturghie solemnă, celebrată la ora 16.00, prezidată de PS Petru Gherghel, având alături pe PS Aurel Percă şi un grup de preoţi din Iaşi şi împrejurimi. Celebrarea liturgică a fost urmată de procesiunea cu Preasfântul Sacrament pe străzile oraşului. Au participat persoane consacrate, seminarişti şi un mare număr de credincioşi.
În primele bănci se aflau copiii de la toate parohiile din Iaşi, care au primit anul acesta sfânta Împărtăşanie. Îmbrăcaţi în alb şi având coşuri de flori în mână, au participat cu emoţie la această sărbătoare a Bisericii.
Corul seminariştilor de la Institutul Teologic „Sfântul Iosif” din Iaşi a animat cântarea liturgică.
Cuvântul de învăţătură a fost adresat de PS Aurel Percă. Excelenţa sa a subliniat importanţa sacrificiului lui Cristos în istoria mântuirii şi i-a încurajat pe cei prezenţi să mediteze mereu la jertfa Mântuitorului. Trebuie să-i înălţăm mulţumiri neîncetat Domnului pentru marele dar pe care ni l-a făcut. De aceea, PS Aurel i-a îndemnat pe cei prezenţi ca, prin procesiunea pe străzile oraşului, dar şi în drumul lor spre casă, să mărturisească bucuria că Domnul a rămas cu noi şi ne însoţeşte pe drumurile noastre.
Conform tradiţie, după sfânta Liturghie toţi cei prezenţi au pornit în procesiune cu sfântul Sacrament pe străzile oraşului. Traseul urmat a fost: Stradela Trei Ierarhi, Bd. Ştefan cel Mare, Str. Anastasie Panu, Str. Costache Negri cu întoarcere la catedrală pe Str. Colonel Langa.
Crucea procesională a fost urmată de lumânări, steaguri, icoane, persoane consacrate, copiii de la prima sfântă Împărtăşanie, care au aruncat petale de flori din coşuleţele purtate în mâini, ministranţi, preoţi, baldachinul sub care s-a aflat PS Petru cu ostensoriul, seminariştii, fanfara şi mulţimea de credincioşi. Prin rugăciuni şi cântare, credincioşii au înălţat cererile lor către Domnul prezent în ostia consacrată.
Procesiunea s-a încheiat în catedrala „Sfânta Fecioară Maria, Regină”, prin binecuvântarea cu Preasfântul Sacrament. La final, Preasfinţitul a dus sfânta hostie în capela de adoraţie perpetuă, care s-a amenajat recent şi care, în fiecare zi de luni până sâmbătă între orele 8.00-18.00, va fi deschisă pentru adoraţie.