„Binele persoanei şi al societăţii umane şi creştine este strâns legat de bunul mers al comunităţii conjugale şi familiale” (GS 47). Aceasta este convingerea puternică pe care o are Biserica şi păstorii ei, fiind, în acelaşi timp, şi factorul care a declanşat iniţiativa PS Petru Gherghel de a propune credincioşilor din Dieceza de Iaşi un an dedicat, în mod special, familiei şi căsătoriei creştine. Anul familiei (2010-2011) se va deschide în prima duminică din Advent, 28 noiembrie 2010, şi va avea ca moto cuvintele luate din exortaţia apostolică Familiaris consortio (17) a papei Ioan Paul al II-lea: „Familie, devino ceea ce eşti” .

Prin această iniţiativă pastorală amplă se urmăreşte reliefarea importanţei familiei ca celulă a societăţii şi a Bisericii. Astfel, credincioşii şi preoţii sunt invitaţi să iniţieze momente de rugăciune, misiuni populare, predici, cateheze care să aibă în centru realitatea familiei şi a căsătoriei după planul lui Dumnezeu.

Este o deosebită onoare pentru parohia noastră că deschiderea Anului Familiei se va face în prezenţa icoanei Maicii Domnului de la Cacica, care va ajunge la Iaşi duminică, 28 noiembrie, la ora 10.45. La ora 11.00 este programată o sfântă Liturghie solemnă, prezidată de PS Petru Gherghel, prin care se va marca deschiderea solemnă a anului dedicat familiei. Icoana va rămâne timp de o săptămână în catedrală urmând ca fiecare parohie din Iaşi şi din împrejurimi, împreună cu congregaţiile prezente în Iaşi, să vină rând pe rând pentru a se ruga în prezenţa Maicii Domnului, ocrotitoarea familiilor.

Joi, 2 decembrie, după sfânta Liturghie de la ora 18.00, va avea loc şi un recital Ave Maria, susţinut de corurile de tineri ale celor trei parohii din Iaşi.

Pelerinajul icoanei Maicii Domnului se va încheia sâmbătă seara printr-o Liturghie pontificală la care sunt invitaţi toţi credincioşii din parohiile ieşene şi persoanele consacrate. După sfânta Liturghie se va organiza o procesiune pe Bd. Ştefan cel Mare cu lumânări aprinse.

O rugăm pe Mama lui Cristos şi a Bisericii să mijlocească pentru familiile din parohia noastră, din Dieceza noastră şi din lumea întreagă pentru ca ele să devină, într-adevăr, ceea ce sunt chemate să fie!

Pentru a vedea programul complet al celebrărilor din catedrală cu ocazia pelerinajului icoanei Mariei de la Cacica, intraţi aici «««««

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.