Legio Mariae


Legiunea Mariei (în lat. Legio Mariae) este o mişcare a laicatului catolic cu scopul de a servi Biserica în bază de voluntariat.

Mişcarea a luat naştere în Irlanda, la 7 septembrie 1921, în ajunul sărbătorii Naşterii Sfintei Fecioare Maria. Fondatorul mişcării este laicul Frank Duff. Mişcarea s-a răspândit rapid în europa, Asia, Africa, America de Nord şi Latină. Astăzi mişcarea numără în jur de treimilioane de membri, numărul membrilor auxiliari se estimează a fi la zece milioane.

Activitatea de bază a Legiunii Mariei este una de apostolat. Referindu-se la munca de apostolat de legionarilor şi despre rolul mişcării în Biserică, cardinalul Ribery spunea: „Legiunea Mariei este un apostolat, o fidelitate totală faţă de Maria”. Spiritualitatea Legiunii se bazează în principal pe acţiunea conjugată a Duhului Sfânt şi a Mariei în opera de Mântuire şi instaurare a Regatului lui Dumnezeu pe pământ. Legionarii, încrezători totalmente în Maria, au drept scop de a o ajuta pe Mama cerească în misiunea ei de Mamă a Bisericii, de a educa pentru o viaţă divină toţi membrii Trupului lui Cristos, de a combate demonul care urmăreşte să rupă de la Viţă mlădiţele. În exerciţiul apostolatului lor, legionarii Mariei se consideră ca „instrumente” ale Reginei Apostolilor şi, prin comuniunea strânsă cu ea, ei devin părtaşi la acţiunea Duhului Sfânt, care este agentul principal al evanghelizării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.