În această săptămână a avut loc cateheza tinerilor care a avut ca temă „Marile religii ale lumii: Creștinismul și Islamismul”. Mai exact, s-a realizat o paralelă între cele două învățături de credință punctându-se aspectele comune, dar și diferențele dintre acestea. Astfel, tinerii au aflat că atât creștinismul, cât și islamismul au ca reper comun pacea, milostenia și dragostea față de creatura divină. Deosebirile dintre acestea au fost accentuate în funcție de învățăturile și interpretările care  se regăsesc în cărțile sfinte ale fiecărei religii, Biblie, respectiv Coran.

Această introducere în temă a avut un scop anume, cel de a discerne între ce îndeamnă cu adevărat Coranul și actele de terorism care, de multe ori, sunt atribuite anumitor sure (capitole) din cartea sfântă a musulmanismului. Cei prezenți la cateheză au aflat de unde au apărut grupările extremiste Jabhat Al-Nusra (Al- Qaida în Siria) și  ISIS și au identificat „cauzele” pentru care aceste persoane folosesc cuvântul Coranului în realizarea acestor acte împotriva umanității.

La finalul activității tinerii au ascultat îndrumările Părintelui Paroh, Benone Lucaci, care i-a îndemnat pe tineri să fie toleranți cu persoanele care fac parte din religia musulmană și să asculte îndemnul Sfântului Părinte Papa Francisc, care tot mai des ne vorbește despre dramele prin care trec aceștia și că noi trebuie să-i ajutăm și să-i înțelegem.

Părintele Cristian Bîrnat, asistentul spiritual al tinerilor, ne-a vorbit despre cât de esențial este să evităm asocierea persoanelor teroriste cu persoanele din religia musulmană, argumentele fiind clar prezentate pe parcursul catehezei și reamintite la finalul discuției.

Mulțumim Sfințiilor sale, Pr. Benone Lucaci și Pr. Cristian Bîrnat, pentru cuvintele de învățătură și tinerilor pentru prezența la această activitate!

Iosif Vrabie, AC Iaşi Centru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.