Te-ai întrebat vreodată ce-ar fi dacă viața ta ar fi o carte? Iar tu ai fi autorul acestei cărți?

Ce fel de carte ar fi? De aventură, mister, ficțiune? Ar avea o scriitura bună? Povestea ar curge lin? Și personajele cum ar fi? Cât de interesante? Dar cum ar fi locul de desfășurare al poveștii? Plin de culori, bucurie, amuzament, sau negru și deprimant? Ar exista acțiune în cartea ta? Cum s-ar întâmpla totul? Rapid, încet sau foarte încet?

Dacă aș alege de pe raft cartea ta aș găsi-o interesantă? Mi-aș dori să continui să întorc filele și să văd ce se întâmplă în urmatoarele capitole? Mi-ar plăcea personajele din ea? Aș recomanda cartea unui prieten?

 

Trebuie să fim conștienți că într-adevăr, viața noastră este asemenea unei cărți neterminate în mâinile lui Dumnezeu. Toate gândurile, cuvintele și faptele noastre se aștern zi de zi în Cartea Vieții noastre și alcătuiesc povestea noastră. Dumnezeu va cântării la sfârșit valoarea acestei cărți, dacă va fi maculatură, numai bună de foc sau o carte prețioasă de așezat la loc de cinste. Hai să ne acordăm șansa de a crede că putem să ne schimbăm povestea vieții dacă ea nu este în accord cu așteptările bunului Dumnezeu, dacă nu este una de valoare sau este una de valoare inferioară.

Cum s-ar schimba povestea TA din acest punct? Ai schimba oare personajele? Sau locul de desfășurare? Unde s-ar întâmpla acțiunea de aici încolo? Sau poate ar rămâne totul neschimbat?

Cartea propriei tale vieți nu este o cartea goală. Nu este nici gata-scrisă cu cuvintele altcuiva. În schimb este jumătate plină, jumătate goală. Este mult mai scurtă decât îți poți imagina și mult mai lungă în același timp. Ai putea să o citești într-o singură zi dar îți va lua o viață să o scrii.

S-au scris multe sfaturi pentru cei care se îmbarcă în Călătoria Vieții: „cunoaște-te pe tine însuți”, „caută moderația în toate lucrurile”, „fă celorlalți ceea ce ai vrea să ți se facă ție”, „iubește într-un mod sincer pe Dumnezeu și pe aproapele”, „fii autentic”, „urmează-ți inima”, „caută pacea”,  „fii… tot ce poți și este bine să fii”…

Viața ta e o carte deschisă, și asta e foarte important să știi.

Începe să o scrii!

Ce-ar fi să începi prin a scrie următorul capitol diferit, cu mai multă atenție la fiecare detaliu? Să exprimi în el mai multă IUBIRE, mai multă PASIUNE pentru adevaratele valori, ENERGIE ENTUZIASM și CURAJ în a promova ceea ce este bine! Rânduiește bine viața pe care trebuie s-o trăiești.

De ce să nu începi chiar acum?

Dumnezeu ți-a dat cartea dar autorul ei ești chiar tu!

Tu îți scrii propria poveste a vieți!

Ai grijă ca Dumnezeu să fie mulțumit de ea!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.