Corul Mare pe urmele Fericitului Vladimir Ghika

0
596

În perioada 27-31 august 2022 , Corul Mare al Catedralei “Sfânta Maria, Regină” din Iași, împreună cu pr Robert Râtan, dirijorul corului și cu pr paroh Daniel Iacobuț, au fost într-un pelerinaj-excursie în zona București. Am avut marea bucurie de a fi cazați în aceste zile la Mănăstirea Părinților Carmelitanilor Desculți din Snagov și astfel am avut parte de formare spirituală și umană.

Duminică am luat parte la Sfânta Liturghie la ora 10:30 alături de comunitatea credincioșilor Catedralei “Sfântul Iosif” din București și am animat cântările. La Sfânta Liturghie ne-am bucurat de prezența Înalt Preasfințitului Aurel Percă, care a ținut și cuvântul de învățătură, precum și de prezența Episcopului Auxiliar Cornel Damian, dar și a altor preoți.

Luni am putut vizita Patriarhia Ortodoxă Română, precum și alte obiective turistice. Am ajuns în continuare la Biserica franceză “Sacre Coeur” unde ne-am putut ruga împreună cu pr paroh Francisc Doboș , am aflat diverse informații despre cum a trăit în acel loc Fericitul Mons Vladimir Ghika, după care am luat prânzul. Seara am animat cântarea din cadrul Sfintei Liturghii la Biserica Italiană “Preasfântul Mântuitor”, unde slujește pr paroh Bulai Daniel și am aflat informații despre comunitatea italiană din București.

Ziua de marți a debutat cu meditația „Bucuria mea ești tu” ținută de pr carmelitan Marco, și am animat Sfânta Liturghie în capela Mănăstirii din Ciofliceni. După prânz, împreună cu pr Francisc Ungureanu și ghidul Iulian Oanța, am ajuns la Jilava, locul martiriului Fericitului Vladimir Ghika unde ne-am unit în rugăciune pentru toate victimele regimului communist. În continuare, pr Francisc Ungureanu, director Angelus TV România ne-a introdus în sediul și studiourile Angelus TV, iar seara ne-am bucurat de o plimbare în centrul orașului.

Miercuri dimineața am luat parte la Sfânta Liturghie în cadrul căreia fiecare a mulțumit pentru harurile primite de la Dumnezeu, pentru toți binefăcătorii și pentru momentele frumoase pe care le-am trăit împreună, atât cele de formare spirituală, umană , cât și de destindere. Pelerinajul s-a încheiat cu vizita Surorilor Clarise la Mănăstirea “Sfânta Maria a Îngerilor” din Roman, o oază plină de liniște unde am putut descoperi puțin din spiritualitatea comunității. Mulțumim într-un mod special pentru susținerea pr paroh Daniel Iacobuț și pr dirijor Robert Râtan, iar Dumnezeu să îi răsplătească cu harurile necesare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.