Excursia copiilor parohiei în Bucovina

0
447

Suntem la început de toamnă și privim cu nostalgie, dar și

cu multă mulțumire, la vara ce tocmai a trecut!În vacanța scurtă, care s-a încheiat, ne-am făcut amintiri frumoase și memorabile alături de copiii parohiei noastre. După cum bine știți, anul aceasta un număr mare de copii (aproximativ 60) au participat într-o excursie inedită în Bucovina, în perioada 29-31 august 🚎💒. Pe parcursul acestor trei zile petrecute în frumosul ținut din nordul României, ne-am bucurat împreună de momente prețioase cu jocuri și activități recreative. În cele două nopți petrecut acolo, am fost cazați la Poiana Micului, o splendidă locație care ne-a oferit un peisaj deosebit și multă liniște. Pentru a le oferi copiilor un timp cât mai constructiv pentru creșterea lor spirituală și umană, am stabilit câteva activități principale :
Primul obiectiv a fost vizitarea Sanctuarului de la Cacica. Prin participarea la Sfânta Liturghie, am avut prilejul să ne rugăm și să cântam pentru a-i mulțumi și a cere Maicii Domnului binecuvântarea sa. Salina din aceeași localitate, pe care am vizitat-o, ne-a impresionat prin frumusețea tunelurilor subterane. A doua zi am vizitat Turnul de Observare Șoimul, localizat în Gura Humorului. Aceasta a fost cea mai provocatoare activitate care ne-a solicitat pe toți, dar la finalul căreia ne-am simțit bucuroși și învingători deoarece, am reușit să adăugăm în palmares cucerirea acestui edificiu impunător. Pentru a încheia excursia cu puțină cultură generală, am vizitat Cetatea Sucevei și Muzeul Satului Bucovinean aflat în apropiere.
Astfel îi mulțumim Domnului că am avut ocazia să petrecem un timp frumos atât prin rugăciune, cât și prin diverse activități alături de prieteni. Sper ca aceste amintiri să rămână pentru multă vreme în sufletele și memoria noastră!

Pr. Gabriel Cătălin Păuleț

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.