Crearea unui grup de lectori

0
2360

„Vestesc Cuvântul tău în adunarea cea mare;
nu-mi închid buzele; tu ştii lucrul acesta, Doamne!” (cf. Ps 40,10)

„Cristos i-a dat pe unii ca apostoli, pe alţii ca profeţi, pe alţii ca evanghelişti, pe alţii ca păstori şi învăţători, pentru desăvârşirea sfinților spre edificarea trupului lui Cristos” (Ef 4,11-12).

În Biserica Catolică există diferite slujiri: acolit, lector, psalmist, dascăl, corist, ministrant, catehet, sacristan etc. fiecare după darul primit. Toate aceste slujiri sunt spre edificarea tuturor credincioșilor.

În dieceza noastră suntem în anul Sfintei Liturghii. În catehezele sale, PS Iosif insistă pe frumusețea și demnitatea celebrărilor liturgice. Mai mult, a spus și în public: „catedrala trebuie să fie model pentru toată dieceza”. Este o onoare care ne responsabilizează pe toți: preoți și credincioși. NU putem bate în retragere spunând: „nu e treaba mea”. Fiecare are o misiune și o responsabilitatea în trupul lui Cristos-Biserica. Nu putem să băgăm capul în nisip și să spunem că totul este perfect la celebrările liturgice. S-au făcut mulți pași, dar mai sunt aspecte care trebuie îmbunătățite. Unul dintre aspectele importante asupra căruia ne putem concentra în perioada următoare este o mai bună organizare a proclamării Cuvântului lui Dumnezeu (citirea lecturilor). De mai multe ori s-a întâmplat ca să nu vină nimeni să citească lectura și să cânte psalmul.

De aceea, noi, preoții de la parohie, considerăm că este momentul potrivit pentru a constitui un grup de lectori care să proclame Cuvântul lui Dumnezeu la Sfintele Liturghii.

Ne îndreptăm atenția spre Sfintele Liturghii din timpul săptămânii (în special cea de la ora 18:00, dar și cea de la ora 7:30) și spre cele de duminică (ora 11:00/11:30 și 18:00).

Pentru început se fac înscrieri. Intenția noastră este de a organiza și un curs de lectori.

În funcție de evoluția lucrurilor și de deciziile autorităților, în toamnă sau iarnă intenționăm să organizăm o celebrare cu rugăciuni speciale și binecuvântarea lectorilor.

Așadar, pentru început se fac înscrieri pentru grupul de lectori. Apoi, vom vedea, în funcție și de numărul celor ce se înscriu, cum ne vom organiza cel mai bine. Se poate înscrie oricine dorește să proclame cuvântul lui Dumnezeu la celebrările din Catedrală.

Înscrierile se fac completând acest formular sau la biroul parohial.

Pentru detalii sau nelămuriri, nu ezitați să ne contactați.

Domnul să vă binecuvânteze și să vă ajute mereu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.