Încheierea anului școlar 2016-2017

0
2566

Duminică 4 iunie 2017 în Parohia „Adormirea Maicii Domnului” Iaşi la Sfânta Liturghie de la ora 9.15 celebrată de pr. Pavel Beșleagă, s-a marcat încheierea anului şcolar 2016-2017 şi s-au premiat elevii care au participat la concursurile propuse de Oficiul pentru Pastoraţia Şcolară şi Predarea Religiei în Şcoli. Premierea elevilor a fost făcută de pr. Cristian Bîrnat.

În anul şcolar 2016-2017 la activităţile propuse şi susţinute de Oficiul pentru Pastoraţia Şcolară şi Predarea Religiei în Şcoli au participat din parohiile ieşene un număr de 12 elevi, sub coordonarea prof. Fulvina Blânda, prof. Lăcrămioara Boroş şi prof. Celina Romila.

La sfârşitul Sfintei Liturghii, Pr. Cristian Bîrnat i-a felicitat și premiat pe elevii participanți la olimpiadă iar pr. Pavel a mulţumit copiilor pentru implicarea deosebită în activitățile parohiale pastoraţia copiilor şi tuturor celor care au contribuit la buna desfăşurare a inițiativelor.

Apoi, elevii au mulţumit celor care s-au implicat în organizarea şi susţinerea procesului educativ.

Dumnezeule Preasfânt și Întreit, cu inimi pline de bucurie înghenunchiem în fața sfântului Altar pentru a ne arăta recunoștința pentru Providența și inspirația divină pe care am simțit-o în acest an școlar.

Părinte Pavel, vă mulțumim pentru prezența jovială în mijlocul nostru. Împreună am descoperit prin participarea la sfânta Liturghie, milostivirea și iubirea lui Dumnezeu.

Dragi surori din Congregaţia „Divina Providenţă”, Domnul să vă răsplătească  pentru activitatea catehetică desfășurată în fiecare sâmbătă. Prin  joc ne-am însușit valorile umane și creștine.

Vă mulțumim domnule dirijor Maximilian Husaru, pentru că  prin cântul liturgic ne-am unit glasurile cu cele ale îngerilor și am înălțat laudă și preamărire lui Dumnezeu.

Mulţumim profesoarei Lăcrămioara Boroş! Mulţumim seminaristului Gabriel Cociangă  pentru orele minunate de religie! Vă mulţumim dragi învăţători şi profesori pentru că aţi ales misiunea nobilă de a ne educa şi de a ne transmite credința.

Un gând de aleasă prețuire îl avem pentru părinții și bunicii noștri. Mulţumim din suflet binefăcătorilor care cu inimă deschisă au susţinut activităţile recreative desfăşurate în parohia noastră.

Elevi premianţi în Parohia „Adormirea Maicii Domnului” Iaşi

Olimpiadă de Religie cult romano-catolic – Faza judeţeană

1.      Miriam Ianoș, clasa a V-a, Liceul „D. Cantemir” Iași, Premiul II

2.      Andrei Balint, clasa a VI-a,  Şcoala „I. Simionescu” Iaşi, Diplomă de participare

3.      Albert Cuzuc, clasa a VI-a,  Şcoala „I. Simionescu” Iaşi, Mențiune

4.  Antonia Tamaş, clasa a VII-a,  Şcoala „I. Simionescu” Iaşi, Diplomă de participare

5.  Diana Imbrea, clasa a XI-a, „M. Eminescu” Iaşi, Premiul I

6.  Carmil Chelaru, clasa a XII-a, Colegiul Naţional Iaşi, Premiul I

Olimpiadă de Religie cult romano-catolic – Faza interjudeţeană

1.      Miriam Ianoș, clasa a V-a, Liceul „D. Cantemir” Iași, Mențiune

Concursul de eseuri „Ep. A. Durcovici” – Faza interjudețeană

1.      Diana Imbrea, clasa a XI-a, „M. Eminescu” Iaşi, Premiul I

Impresii

„Doamne, îți mulțumesc pentru acest an minunat de școală, pentru că am fost sănătos și pentru toate lucrurile bune pe care le-am înățat”. (Adrian Burbulea)

„Multumesc pentru acest ultim an de gimnaziu, petrecut cu niște oameni speciali care mi-au fost alături mereu”. (Sergiu Mîrț)

„Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru că m-a luminat și mi-a dat putere să termin acest an școlar. Îi mulțumesc mamei mele pentru că mi-a susținut nevoile financiare necesare pentru studiile mele. Le mulțumesc colegilor și prietenilor pentru că m-au încurajat să învăț. De asemenea, le mulțumesc profesorilor mei fără de care nu aș fi învățat atâtea lucruri noi și frumoase de care voi avea nevoie în viața mea”. (Clara Sima)

„Sunt mulțumită de mine, de familia mea, de oamenii pe care îi cunosc și toate astea datorită ție, Doamne! Îti mulțumesc! Îti mai mulțumesc și pentru momentele grele în care mi-ai arătat ca ești lângă mine. Îi mulțumesc familiei mele pentru toate încurajările și gândurile bune de care am avut parte”. (Diana Simon)

„Aș dori să-i mulțumesc lui Dumnezeu pentru încă un an școlar încheiat cu bine. Îi mulțumesc că mi-a luminat mintea când am avut nevoie. Simt că a fost mereu alături de mine. Le sunt recunăscător profesorilor, colegilor și prietenilor. Le mulțumesc și părinților pentru iubirea și grija lor!” (Alexandru Mîrț)

„În acest an am învățat pe lângă lecții scrise despre istoria religiilor și despre originile creștinismului și minunate lecții de viață, raportându-ne de fiecare dată și la propria relație cu Dumnezeu, la propriile gânduri și definiții ale subconștientului, împletind noua experiență din începutul liceului cu armonia prezentă în atmosfera orelor de religie. Așadar, pot afirma că ora de religie din acest an a reprezentat o minunată experiență!” (Maria Pan Tong)

„Pentru că anul școlar aproape s-a terminat și am luat note bune, vreau să-i mulțumesc lui Dumnezeu, profesorilor (mai ales celor care au dat teste ușoare), părinților, fratelui meu și preoților de la parohie!” (Gabriel Balint)

„Acum 8 ani intram pe poarta acestei școli (I. Simineascu) cu inima strânsă și fără să cunosc pe nimeni, iar acum când mă pregătesc s-o părăsesc, iau cu mine foarte multe amintiri frumoase și mulți prieteni adevărați!” (Eduard Dascălu)

Felicitări! Vacanţă minunată!

Prof. Lăcrămioara Boroş

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.