Copii, viața e o minune!

0
2532

Parohia „Sfântul Iosif Muncitorul” din Barticești s-a bucura sâmbătă 3 iunie 2017, de prezenţa multor copii din toate parohiile Diecezei de Iaşi. Tema din acest an a întâlnirii diecezane a Copiilor a fost „Viața mea e o minune!”. Sfânta Liturghie a fost prezidată de PS auxiliar Aurel Percă, înconjuraţi de preoţii care i-au însoţit pe animatori şi copii.

Un grup de 43 de copii din parohia „Adormirea Maicii Domnului” Iaşi au fost însoţiţi pr. Pavel Beşleagă, de sora Lidia, de sora Lucia, Gabriel Cogiancă (seminarist în anul pastoral), prof. Lăcrămioara Boroş şi de animatori la Sărbătoarea diecezană a Copiilor.

În drumul spre parohia gazdă, copiii s-au rugat, au cântat şi și-au împărtășit din experiențele minunate din timpul anului școlar sau din activitățile recreative.

În cadrul sfintei Liturghii copiii au cântat şi au ascultat cu atenţie omilia PS Aurel, care le-a amintit că viața este darul lui Dumnezeu. Împătășind tuturor din bucuria credinței existența noastră devine o minune. Ca recunoștință fiecare om îi oferă lui Dumnezeu inima sa plină de iubire.

Înainte de încheierea Sfintei Liturghii, PS Aurel a anunţat gazda de anul viitor a Zilei Diecezane a Copiilor: Parohia „Sf. Francisc din Assisi” din Cleja, jud. Bacău. Apoi programul a continuat cu Festivalul Copiilor.

Un timp frumos a fost petrecut cu copiii însoțiți de pr. Iulian Tancău, surori și animatori din Parohia „Sf. Fecioară Maria, Regina Rozariului” Dancu.

La întoarcerea spre Iaşi copiii au vizitat biserica „Sf. Fecioară Maria, Regină” din Iugani unde au înălțat către tronul ceresc al Preacuratei Maria cântecul Eu am o Mamă care mă iubește!

Mulţumim din inimă şi Domnul să-i răsplătească pe toţi cei care au contribuit la susţinerea şi organizarea acestei sărbători minunate!

Impresii

„A fost o zi mult așteptată! Mă bucur de tot ce am văzut, cântat și primit din partea organizatorilor! Mulțumim!” (Iustin Husaru)

„Am petrecut o zi frumoasă împreună cu mulți copii care îl iubesc pe Isus! E o amintire care o voi păstra mereu în inimă!” (Maria Petercă)

„De dimineața, ștrengarii Catedralei s-au trezit cu gândul la drumeția către Barticești. Ajunși în acestă parohie,  ne-am rugat și cântat la Sfânta Liturghie. Îi mulțumim pr. Pavel pentru ciocolată și îmghețată!” (Brigitta Simon)

„Am vizitat locuri noi. Bisericile vizitate sunt foarte frumoase! Ne-am rugat pentru cei dragi!” (Ana-Maria Guzu)

„A fost prima dată când particip la Ziua Copiilor. A fost foarte frumos pentur că am participat la sfânta Liturghie. A fost și Festivalul Copiilor când am cântat și dansat!” (Diana Scurtu)

Prof. Lăcrămioara Boroș

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.