A doua intâlnire comunitară lunara despre Biblie

0
2168

Să citim Biblia! Dar cum să procedăm?

       Un ghid al dificultăților cu care se confruntă cititorii Sfintei Scripturi

      Nu am timp, e o carte prea voluminoasă, foarte veche, aparține altei culturi și altor timpuri, mi-e teamă să nu interpretez greșit textul, conține fragmente greu de înțeles, care nu au legătură cu realitatea sau sunt de-a dreptul scandaloase…. acestea ar fi unele dintre motivele pentru care nu (prea) este citită Biblia. Și nu este vorba despre lectura din cadrul sfintei liturghii sau al orelor de la școală, ci de acea interacțiune personală cu textul sacru, în care este deslușit un mesaj necesar și benefic pentru viață.

     Aceste motive, identificate  în cadrul celei de-a doua întâlniri comunitare dedicate Sfintei Scripturi, ce a avut loc marţi, 15 noiembrie 2016, ora 19.00, în Aula „Fericitul Anton Durcovici” din catedrala catolică din Iaşi, au constituit și suportul discuțiilor generate de intervențiile participanților.

      Dacă, referitor la motivul legat de timp, suntem noi înșine direct responsabili pentru modul în care îl gestionăm, în ceea ce privește celelalte aspecte, pe lângă bunăvoință, este necesar și un ghid de interpretare, întrucât textul sacru este de o imensă bogăție.

      Timp de aproximativ jumătate de secol, în perioada comunistă, accesul la Sfânta Scriptură a fost blocat. Acum, însă, este momentul să învățăm noțiunea de „Biblie personală”. De aceea, la următoarea întâlnire, este indicat să aducem una, pentru a începe să ne familiarizăm în privinţa lucrului cu Biblia.

      Apropie-te de Sfânta Scriptură și te va ajuta să-ți formezi un discernământ sănătos asupra vieții și a realităților înconjurătoare!

                                                                                           Celina Romila

https://photos.google.com/u/1/share/AF1QipPbW5VtmvmIHchx_Uo1qtDkO-pbpj-ZqYCKuL6nF2QfvZFEodPdO13R-n34bOqtAg?key=cldoejZyX2hGdnIwcEVLQW9YeGJ6Zm5aamk4MXBB

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.