Întâlnire comunitară lunară: „Care este locul sfintei Scripturi în viața mea?”

0
1399

biblia211

Miercuri, 19 octombrie, a început un nou sezon al întâlnirilor comunitare lunare organizate în parohia noastră. Acestea se vor desfășura in prima zi de marţi din fiecare lună, și vor fi coordonate de invitatul special, pr. prof. Iosif Antili, specializat în științele biblice.

Prima întâlnire a avut ca temă centrală cunoașterea Sfintei Scripturi, pornind de la întrebarea fundamentală „care este locul Sfintei Scripturi în viața mea?” Pr. Iosif a prezentat Sfânta Scriptură plasând-o, prin comparaţie, în cadrul cărților sacre ale altor religii, pentru a conștientiza importanța cunoașterii Bibliei precum și a diferitelor contexte de a o citi. În acest sens, lecturarea și studierea Sfintei Scripturi pot avea loc în comunitatea parohială, la Lectio Divina, în familie sau grupuri de familii, cu recomandarea de a avea un ghid pentru înțelegerea și interpretarea textelor sacre. De reținut este că citirea Sfintei Scripturi trebuie să fie făcută în spiritul în care a fost scrisă; de aceea este necesar ca lectura să fie însoțită de rugăciune și meditație.

Importanța cunoașterii Sfintei Scripturi este evidențiată și de constituţia „Dei Verbum”, document al Conciliului Vatican II, care afirmă că „credincioșii trebuie să aibă acces larg la Sfânta Scriptură” (DV 22).

În a doua și ultima parte a întâlnirii, pr. Iosif a lăsat spațiu întrebărilor; moment fundamental deoarece fiecare dintre participanți a putut să reflecteze asupra temei și să intervină cu  întrebări  în vederea lămuririi neclarităților.

Este Sfânta Scriptură o carte citită des? Dacă nu, care ar fi motivele? Aceasta vom încerca să aflăm, ajutați de pr. Antili, la următoarea întâlnire, pe 8 noiembrie.

                                                                                   Baciu Maria-Valeria

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.