Caritate în ACŢiune: sezonul 2

0
1466

Cu ocazia sărbătorilor de primăvară, tinerii din Acțiunea Catolică a catedralei au realizat un proiect caritativ.

Activitatea lor a început prin confecționarea de mărțișoare, care ulterior au fost vândute persoanelor generoase, dornice de a contribui la această acțiune caritabilă. Pe lângă mărțișoare, au fost vânduți și câțiva ghiocei, cei rămași fiind împărțiți doamnelor de pe stradă, care s-au arătat entuziasmate de gestul  făcut de tineri.

În săptămâna următoare, tinerii au realizat felicitări, iar credincioșii au dat dovadă și de data aceasta de generozitate și nu au ezitat să achiziționeze rodul muncii lor. Aceste produse au fost confecționate pentru ca din bănuții obținuți din vânzarea lor, să fie ajutate persoanele nevoiașe  și cele care au nevoie de puțină  bucurie oferită din partea cuiva.

Astfel, în seara zilei de 7 martie, anticipând Ziua Mamei, tinerii au mers la câteva secții din cadrul Spitalului Clinic “Dr. C. I. Parhon” Iasi, oferind doamnelor de acolo un mic simbol al primăverii reprezentat printr-o floare și o felicitare facută de ei. Aceștia și-au impărțit bucuria cu persoanele aflate în spital și le-a readus zâmbetele pe chipuri prin micul moment artistic, prin cântecele pe care l-au intonat și printr-un cuvânt de încurajare adresat persoanelor bolnave, lucru semnificativ pentru ele. Doamnele, dar și domnii de acolo, au început sa cânte alături de tineri, drept dovadă ca le-au plăcut cântecele, acestea fiind preluate din tinerețea lor tocmai pentru a le fi cunoscute și lor.

S-a putut observa cu ușurință nostalgia de pe chipurile oamenilor și bucuria  care a reînviat în sufletele acestora odată cu prezența tinerilor alături de ei, unii dintre bătrâni rămânând fără cuvinte.

Ca de fiecare dată, prin proiectele caritative construite de tineri, aceștia fac ca persoanele nevoiașe să simtă că cineva se gândește la ele și reușesc să le insufle acestora bucuria lor.

Vor urma şi alte activităţi caritative în acest sezon!

Adelina Percă, AC Iaşi centru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.