Ce vei lăsa la picioarele Crucii?

0
1316

Cu această întrebare și totodată cu un îndemn ne-a întampinat pr. Eugen Robu în cadrul catehezei lunare cu familiile de luni 29.02.2016.

Inițial am gândit: fapte bune, emoții și gânduri pozitive. Nu este nimic greșit, însă Isus Cristos ne vrea și cu bune și cu rele! Sa mergem la El cu sufletul deschis și să-i oferim suferințele și necazurile noastre și poate umilințele prin care am trecut. Să-I vorbim despre prezent și planurile de viitor; să-I povestim cum ne-am iertat soțul/soția atunci când au greșit; cum ne-am ajutat vecinul sau pe domnul de la colț. Căci, ce exemplu mai bun avem decât pe Însuși Isus Cristos care a suportat înjosirea în cel mai cumplit mod: scuipat,” tras la sorți”,  I S-a pus la îndoiala identitatea și, ca și cum nu ar fi fost de ajuns, i s-au spart buzele sub loviturile de bici și a fost răstignit pe cruce precum un tâlhar.

            Să ne apropiem mai mult de Cristos, mai ales acum în timpul Postului Mare, când El ne așteapta sub crucea Sa. Am putea începe cu o spovadă bună și să Îi mărturisim  fiecare păcat în parte. De ce? Pentru că Știe că nu putem trăi cu ele.

Cristina și Petrică Lucaci

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.