6 decembrie: adeziunea tinerilor AC

0
1110

Duminică, 6 decembrie 2015, Preasfințitul Petru Gherghel, având alături alți 15 preoți, a prezidat Sfânta Liturghie a tinerilor, de la ora 16:00, în Catedrala Romano-Catolică “Sfânta Fecioară Maria, Regină”, Iași. În cadrul acestei ceremonii sacre, 71 de tineri au depus adeziunea în Acțiunea Catolică, sectorul tineri. La finalul Liturghiei, a fost prezentată şi noua colecţie de cântece, “Magnificat”.

“Lucruri mari a făcut Domnul pentru noi și suntem plini de bucurie.” (Ps 125)

Într-adevăr, lucruri mari a făcut Domnul pentru noi, chemându-ne la fericire prin slujire. Cu inimile pline de entuziasm, am răspuns emoționați glasului care ne striga ”în pustiu”, primind astfel misiunea de a  pregăti calea Mântuitorului, asemenea Sfântului Ioan Botezătorul. Bucuria noastră a fost cu atât mai mare cu cât, concomitent cu depunerea adeziunii, a avut loc și prezentarea colecției de cântece ”Magnificat”, o lucrare coordonată de Comisia Diecezană pentru Muzica Sacră.

La începutul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Petru Gherghel ne-a încurajat să ”mergem contra curentului” și să ieșim din anonimat, implicându-ne activ în conformitate cu angajamentul pe aveam să-l luăm.

Cuvântul de învățătură i-a revenit părintelui Cristian Bîrnat, asistentul nostru spiritual. Mergând pe firul învățăturilor oferite de Cuvântul Domnului, invitația părintelui adresată tuturor celor prezenți la Sfânta Liturghie a fost aceea de a deveni creștini talentați în mărturisirea concretă a credinței, până în punctul în care Isus Cristos să devină centrul existenței fiecăruia. Părintele a subliniat importanța unui ”post al ochilor interiori” prin renunțarea la lucrurile care ne îndepărtează de Dumnezeu, pentru a putea astfel să-L întâlnim într-un mod viu și autentic.

Darurile din cadrul ofertoriului au fost purtate către altar de șase boboci ACționari, fiecare dintre acestea fiind simbolice atât pentru Sfânta Euharistie, cât și pentru misiunea la care au fost chemați.

Învăluiți de fericirea venirii lui Isus în inimile noastre și animați de dorința de apostolat, am înălțat rugăciunea membrului Acțiunii Catolice, angajându-ne în slujba Bisericii, moment urmat de binecuvântarea și primirea însemnelor specifice membrilor și simpatizanților – cravata și insigna.

Motto-ul care ne însoțește în acest an asociativ este : ”Fiți milostivi precum Tatăl vostru este milostiv”(Mc 6,36). Astfel, încrezători în milostivirea Tatălui, îi încredințăm dorința noastră de a răspândi parfumul Iubirii Sale, ”pentru binele lumii”.

Ana Moraru & Cristina Creţu,

AC „Adormirea Maicii Domnului”, Iaşi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.