Așteptare în adorație

0
1118

 

Debutul noului an liturgic a fost marcat în Catedrala Sfânta Fecioară Maria, Regină din Iași și printr-un moment de comuniune în fața Sfântului Sacrament, ocazie de întâlnire cu iubirea milostivă a lui Dumnezeu prezent în Sfânta Ostie.

Adorația a început la ora 15.00, ora la care Isus, om adevărat și Dumnezeu adevărat, a murit pentru păcatele omenirii, pe care le-a luat asupra sa.

Prezența lui Isus pe altar, în fața ochilor noștri,  precum și imaginea care îl reprezintă pe  Isus cel Milostiv, ne amintesc că pătimirea sa nu a fost un faliment, ci a însemnat biruința asupra răului și asupra morții. Acesta este argumentul suficient pentru a ne încrede în El și pentru a-L urma. Timpul sfânt al Adventului este o perioadă de reînnoire a încrederii în iubirea milostivă și de urmare, în simplitate și umilință, a lui Dumnezeu făcut om.

Prin participarea tinerilor care și-au manifestat disponibilitatea și dorința de a anima, prin cântările lor minunate această oră de adorație, se dorește a fi marcată, în acest mod, ora divinei îndurări, în fiecare ultimă duminică din lună, pe întreg parcursul Anului Jubiliar al Milostivirii.

Celina Romila

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.