Deschiderea noului an școlar 2015-2016

0
1251

Duminică, 20 septembrie în parohia noastră s-a marcat deschiderea anului şcolar 2015-2016, în cadrul sfintei Liturghii de la ora 9.15, concelebrată de pr. paroh Benone Lucaci şi pr. Pavel Beşleagă.

La începutul sfintei Liturghii, cu bucurie pr. paroh Benone i-a salutat pe copii şi pe credincioşi. Pr. Pavel a adresat un cuvânt special copiilor reîntorşi din vacanţă:

Dragi copii, fiţi binecuvântaţi în casa Domnului, care este mereu gata să-i primească pe copiii săi! Vacanţa de vară a luat sfârşit. A început un nou an şcolar şi suntem adunaţi la această sfântă Liturghie pentru a cere binecuvântarea şi harul lui Dumnezeu!

Copii din această parohie doresc să aducă înaintea altarului toate intenţiile lor bune pentru ca Domnul să-i susţină în acest an şcolar.

Părinte paroh Benone Lucaci, bine aţi venit ca păstor în comunitatea noastră. Copiii vă îmbrăţişează cu drag şi vă roagă să celebraţi această sfântă Liturghie şi să imploraţi de la Dumnezeu harul şi binecuvântarea, pentru acest an şcolar 2015-2016!

În cadrul sfintei Liturghii elevii au proclamat lecturile sfinte, au citit intenţiile pregătite de ei şi au prezentat la oferirea darurilor hostii, apă şi vin, o lumânare, cărţi religioase şi manuale, un ghiozdan cu rechizite, un coş cu fructe şi flori.

La omilie, pr. Benone a relatat istoria unui fluture care a fost ajutat de un băieţel, să iasă la lumină. La început fluturele văzându-se liber a fost încântat că a reuşit să iasă afară din cocon fără nici un efort. Însă când a încercat să zboare, nu a avut forţa necesară să se ridice de la pământ. A fost nevoit să-şi accepte situaţia că nu va fi la fel cu ceilalţi fluturi.

Pr. Benone i-a îndemnat de copii să lupte împotriva lenei. Pentru ca să obţină rezultate foarte bune la învăţătură şi să aducă bucurie părinţilor, ei trebuie să înveţe şi să aibă mereu dorinţa de a persevera.

Programul de cântece şi repetiţia pentru sfânta Liturghie solemnă de duminică au fost realizate de dl dirijor Maximilian Husaru.

La sfârşitul sfintei Liturghii, în numele tuturor copiilor, o elevă a înălţat o rugăciune de mulţumire şi de cerere către Isus, Duhul Sfânt şi sfânta Fecioară Maria:

Isuse, după o vacanţă atât de frumoasă, venim în faţa altarului ca să-ţi mulţumim: pentru clipele minunate petrecute împreună cu părinţii şi bunicii, pentru prietenii cei noi, pentru zilele călduroase în care ne-am jucat în parc sau am participat la campus, pentru zilele ploioase pentru că am stat în casă şi ne-am scris temele.

Isuse, îţi cerem iertare pentru momentele în care am uitat de tine lipsind duminica de la sfânta Liturghie.

Acum la început de an şcolar, Isuse, te rugăm să veghezi asupra noastră. Ajută-ne să fim ascultători faţă de tine, faţă de părinţi şi faţă de educatorii noştri. Promitem că vom participa la activităţile pregătite pentru noi, pentru că numai aşa vom reuşi să creştem în înţelepciune, statură şi în har, asemenea ţie.

Duhul Sfânt să ne dăruiască darurile sale şi să ne lumineze mintea, pentru ca să învăţăm bine şi să aducem bucurie părinţilor noştri.

Sub mantia sfintei Fecioare Maria Regină, îi încredinţăm pe toţi cei dragi. Ea să îi ocrotească şi să le arate calea ce duce spre mântuire. Şi împreună cu ei, să ne bucurăm de iubire şi de pace!

Urarea de Bun venit din partea copiilor pentru pr. paroh Benone:

1. Iată azi cu bucurie
A venit acum la noi
Pentru Sfânta Liturghie
Noul paroh, cel vioi.

2. Prea cucernice părinte,
Numai câteva cuvinte,
Vă rog dacă sunteţi bun
Să-mi daţi voie să vă spun.

3. Dumnezeu v-a dat un har
Să mergeţi la seminar!
Mii de cărţi, mii de cuvinte
Aţi întipărit în minte!

4. Înţelepciune să dăruiţi,
Gând cucernic să-mpărţiţi!
Bucurie fie-n slujire
Ca toţi s-avem mântuire!

5. Să ne daţi zilnic bomboane
Dar nu refuzăm nici … batoane!
Astfel veseli toţi vom fi
Pe Isus, mereu, îl vom iubi!
Copiii, părinţii şi credincioşii au primit binecuvântarea specială dăruită cu ocazia acestui eveniment.

Un an şcolar frumos, bogat şi plin de reuşite, să dăruiască Dumnezeu tuturor copiilor, spre lauda sa şi spre bucuria preoţilor, persoanelor consacrate, părinţilor şi cadrelor didactice.

Prof. Lăcrămioara Boroş

Fotografii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.