Seminaristi

0
944

CORNEL CUCUTEANU

S-a născut la 12 februarie 1988 la Iaşi. A absolvit ciclul şcolar de opt clase la Şcoala Nr. 5 „Calistrat Hogaş”, din cartierul Tătăraşi, în anul 2003, iar Liceul Seminarial franciscan „Sf. Iosif” din Roman în anul 2007. Actualmente (anul 2011) a încheiat anul IV de studiu la Institutul  Teologic Romano-Catolic „Sfântul Iosif” din Iași. Se pregăteşte pentru a începe anul V pastoral-social.

Date contact: tel. 0232/471385, e-mail corneliasi_2010@yahoo.com.

O scurtă mărturie:

Am intrat la seminar în anul 2007 şi am început primii doi ani de filozofie. Pentru a înţelege teologia era necesar să punem bazele filozofice. Am intrat, începând cu anul trei, în studiul introductiv al teologiei pentru ca în anul IV să ne acomodăm cu teologia propriu-zisă.

Trebuie spus că, în afară de orele de curs pe care le efectuam în timpul dimineţii, aveam ore rezervate studiului particular. Acesta, de multe ori, a fost îmbinat cu multe alte activităţi extra-curiculare la care eram solicitaţi de părinţii formatori. Acest exerciţiu de îmbinare, mie personal, mi-a prins foarte bine, întrucât ştim că studiului intelectual uneori trebuie asociat şi cu munca fizică. Într-adevăr, a existat o armonie minunată.

Cât priveşte relaţia coleg-coleg, coleg-formator mărturisesc că, deşi câteodată au existat mici neînţelegeri, în ansamblu m-am înţeles bine. Şi eu am încercat să fiu cât mai disponibil.

Cred că una dintre virtuţile care m-au ajutat să ajung până aici a fost tocmai răbdarea.

Au trecut deja patru ani de zile de la admiterea la Seminar. Sincer să fiu, timpul a trecut cam repede. Au fost atâtea momente în Seminar când chiar nu realizam timpul care trece. Acum, iată, mă pregătesc pentru o cu totul altă activitate – anul pastoral. Acesta va fi un timp de experienţă în care voi întâlni locuri noi, persoane noi… Pentru ceea ce urmează, îmi exprim disponibilitatea totală. Sunt deschis spre orice, chiar şi spre misiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.