1.- Colecta de astăzi, este pentru Obolul Sfântului Petru. Cuvântul „obol” vine din grecescul „obolós” care înseamnă „monedă mică”. Sfântul Părinte a stabilit ca această colectă, care prin tradiție se desfășoară în solemnitatea Sfinților Petru și Paul, anul acesta să fie transferată pe 4 octombrie, zi în care este comemorat Sfântul Francisc din Assisi. Această colectă se face pentru ca papa, succesorul Sfântului Petru, să poată sprijini diferitele nevoi materiale din Biserica universală.

2.- Miercuri, 7 octombrie, o cinstim pe Sfânta Fecioară Maria, Regina Rozariului. Este sărbătoarea care dă tonul acestei luni octombrie în care, în fiecare seară, începând cu ora 17:20, vom recita împreună misterele Sfântului Rozariu. Vă așteptăm și vă invităm și pe dumneavoastră să recitați zilnic această rugăciune atât de dragă Maicii Domnului și atât de folositoare sufletelor noastre.

3.- Joi, 8 octombrie, după liturghia de seară, tinerii ne invită la un program de adorație euharistică.

4.- Sâmbătă, 17 octombrie, la subsolul catedralei, în intervalul orar 9:30-13:00, sub îndrumarea părintelui Daniel Iacobuț, profesor la Institutul Teologic Romano-Catolic din Iași, se va desfășura un curs pentru lectori. Sunt așteptați toți cei care s-au înscris pe grupul lectorilor și oricine dorește să aprofundeze tema vestirii Cuvântului lui Dumnezeu. Înscrierile se pot face și la biroul parohial.

5.- În seara aceasta, după sfânta liturghie, grupul Taizé va organiza în catedrală un moment de rugăciune la care poate participa oricine dorește să cunoască această metodă deosebită de rugăciune comunitară.

6.- A apărut un nou număr din revistele Isus, Prietenul copiilor și Lumina Creștinului. Acestea pot fi procurate fie de la biroul parohial fie de la Librăria Presa Bună.

O săptămână binecuvântată!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.