1.- Începând de astăzi, 2 august, revenim la programul obișnuit din zilele de duminică și sărbători cu liturghia la ora 11:00.

2.- Astăzi este Porțiuncula, ziua în care putem dobândi indulgența plenară fiind spovediți, împărtășindu-ne, recitând crezul și o rugăciune după intenția sfântului părinte, Papa. Ocazii de spovezi vor înainte și pe durata sfintelor liturghii la cele două capele de la intrarea în catedrală.

3.- Joi, 6 august, avem sărbătoarea Schimbarea la Față a Domnului. Programul sfintelor liturghii va fi următorul: 6:30, 7:30, 11:00 și 18:00. Întrucât anul acesta nu a fost posibilă celebrarea Liturghiei Crismei, în cadrul liturghiei de la ora 11:00 vor fi sfințite uleiurile și vor fi reînnoite de către preoți promisiunile din ziua hirotonirii. Deoarece în aceeași zi se împlinește un an de la hirotonirea întru episcop a preasfințitului Iosif Păuleț, în cadrul liturghiei de la ora 18:00 vom marca acest aniversar. După liturghie va fi sfințit și inaugurat noul sediu al Librăriei Presa Bună.

4.- Tot joi, 6 august, începe novena de pregătire a solemnității Adormirea Maicii Domnului, hramul catedralei vechi.

5.- A apărut numărul pentru luna august al revistei Lumina creștinului și revista De la răsărit până la apus pentru lunile septembrie-octombrie. Le puteți obține la ieșirea din biserică sau la biroul parohial.

6.- Vă reamintim că doar acele persoane care nu se pot deplasa, sunt bolnave sau vulnerabile în mod grav sunt dispensate de a participa în mod fizic la sfânta liturghie, având posibilitatea de a urmări transmisiunile on-line. Ceilalți credincioși au obligația de a participa fizic la sfânta liturghie fie în interiorul bisericii, fie în afara ei, dar fiind atenți și păstrând atitudinea de reculegere și pietatea necesare.

O săptămână binecuvântată!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.