Marţi, 11 aprilie 2017, după căderea serii, un grup impresionant de tineri au parcurs Calea Sfintei Cruci pe una din colinele ieşene.

Via Crucis în aer liber a fost organizată de Parohia „Adormirea Maicii Domnului”, Iaşi. Au participat tineri din Acţiunea Catolică Iaşi-Centru, Parohia „Sfântul Anton de Padova”, Parohia „Sfânta Tereza a Pruncului Isus”, Iaşi, „Juvenes Ecclesiae”, corul de tineri al catedralei, Asociaţia Studenţilor Catolici, grupul Taize, elevi catolici, credincioşi, preoţi şi persoane consacrate implicate în pastoraţia tineretului şi a familiei în Iaşi.

O notă aparte a acestui moment de rugăciune a fost dat de arcul peste timp şi spaţiu creat între tinerii din Iaşi, participanţi la eveniment, şi tinerii din întreaga lume reuniţi în jurul sfântului Părinte papa Francisc la Ziua Mondială a Tineretului de la Cracovia, în anul precedent. Cum a fost generată această legătură? 14 tineri şi-au oferit disponibilitatea de a traduce în limba română meditaţiile propuse la ZMT 2016. Astfel, am pătruns în acea atmosferă creată la nivel mondial în iulie 2016.

Cântecele au fost animate, vocal şi instrumental (chitară şi nai), de un grup de tineri talentaţi studenţi în Iaşi.

În pofida condiţiilor meteo nu întru totul favorabile, s-a creat o atmosferă de profundă rugăciune şi meditaţie.

Un gând de mulţumire aducem RATP Iaşi, pentru facilitarea transportului de persoane.

Unde este Dumnezeu, dacă în lume există răul, dacă există oameni înfometaţi, însetaţi, fără casă, refugiaţi? Unde este Dumnezeu, când persoane nevinovate mor din cauza violenţei, a terorismului, a războaielor? Sunt întrebări la care nu există răspunsuri umane. Putem doar să privim la Isus şi să-l întrebăm pe el. Şi răspunsul lui Isus este acesta: „Dumnezeu este în ei”, Isus este în ei, suferă în ei, profund identificat cu fiecare. El este aşa de unit cu ei, aproape că formează „un singur trup”, a afirmat papa Francisc în parcul Jordan a Błonia, Cracovia, vineri, 29 iulie 2016.

Priviţi Golgota! La Golgota i s-a dat lumii întâlnire cu dreptatea şi iubirea lui Dumnezeu. Dreptatea a căzut pe Fiul, iar iubirea pe noi!

Ne închinăm ţie, Cristoase, şi te binecuvântăm!

Căci prin crucea ta sfântă ai răscumpărat lumea!

Pr. Cristian Bîrnat

Câteva fotografii puteţi găsi aici:

Iar broşura conţinând meditaţiile, rugăciunile şi cântecele, aici: calea-crucii-2017

Team & Credits:

Amalia-Maria Diac, Eduard-Ciprian Gabor, Roberta Diac, Adriana Percă-Robu, Denisa-Cecilia Nicu, Emanuela-Narcisa Bondea, Monica Budău, Irina Grasu, Iolanda Budău, Gabriela Dîm, Alexandra Cojan, Alina Ursu, Corneliu Blaj, Maria Herciu, Ana Moraru, Iuliana Sescu, Adela-Elena Doboş, Andreea Ghiuzan, Anca Andrieş, Gabriel-Iulian Cocianga, Pr. Cristian Bîrnat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.