11-19 decembrie 2016: Sărbătoarea „Naşterii Domnului” vestită de corul „Juvenes Ecclesiae” printr-o suită de concerte în catedrală, aula Bibliotecii Universitare, Penitenciarul din Iaşi, parohia Pildeşti şi Primăria Iaşi. Concertul a cuprins lucrări din creaţia românească şi internaţională pentru că limbajul comun al muzicii face să cadă orice barieră de orice ordin: lingvistic, cultural şi etnic.

Înregistrarea video a concertului din catedrală:

Fotografii

1. „Juvenes Ecclesiae”, corul de tineri al catedralei din Iaşi, a susţinut duminică, 11 decembrie 2016, un concert extraordinar de colinde la ceas aniversar: 20 de ani de concerte în catedrală.

Cum a luat fiinţă acest cor? Răspunsul a fost dat de PS Petru Gherghel: „În anul 1996, pe urmele celor dinaintea lor, cu un nou impuls dat de doi tineri, iubitori ai muzicii, pr. Lucian Păuleţ şi dl. Maximilian Husaru, corul de tineri al catedralei catolice a luat numele de „Juvenes Ecclesiae”. Continuând să însufleţească nu numai celebrările sfintei Liturghii din fiecare duminică de la ora 16.00, destinate tinerilor din Iaşi, corul a umplut de bucurie şi entuziasm sufletele elevilor şi studenţilor, transmiţând cu vie credinţă şi adevărat profesionalism un mesaj de profundă credinţă şi de speranţă tuturor tinerilor şi tuturor doritorilor de înălţare sufletească”.

Concertul a fost transmis în direct pe toate frecvenţele postului Radio Iaşi, Radio Maria şi prin sistemul video de transmisie din catedrală. Prezentatori au fost dl. Bogdan Neculau şi dna. Gabriela Enăşescu. Corul de copii „Îngeraşii” a întregit atmosfera de sărbătoare, participând activ, prin glasurile cristaline ale membrilor, la câteva piese muzicale. La final, câţiva membrii seniori „juvenes”, s-au alăturat corului actual, realizând o punte de legătură între generaţii. La această manifestare religioasă şi culturală au concertat peste 100 de persoane.

2. Luni, 12 decembrie, în aula Bibliotecii Centrale Universitare din Iaşi, corul a fost invitat  la un spectacol caritabil de Crăciun, intitulat „Răsunet pentru viaţă”, organizat de ELSA (”The European Law Students’ Association” / “Asociaţia Europeană a Studenţilor la Drept”).

3. Vineri, 16 decembrie, corul a animat sfânta Liturghie celebrată în Penitenciarul de Maximă Siguranţă, Iaşi. Papa Francisc, într-unul din mesajele adresate deţinuţilor, afirma: „Slăbiciunile pe care le avem sunt aceleaşi pentru toţi. Acest mister mă face să mă rog şi să mă apropii de deţinuţi”. În sintonie cu acest gând al pontifului roman, la finalul celebrării corul a susţinut un mini concert de Crăciun pentru deţinuţii de acolo. Tinerii au fost însoţiţi de trei preoţi: pr. Alois Farţade, responsabil cu pastoraţia deţinuţilor în Iaşi, pr. Cornel Cadar şi pr. Cristian Bîrnat.

4. Concertul de colinde a fost prezentat şi credincioşilor din parohia „Adormirea Maicii Domnului”, Pildeşti, duminică, 18 decembrie, 2016.

5. Sâmbătă, 17 decembrie, corala de tineri şi-a încoronat activitatea din anul 2016 printr-un recital de colinde la sediul Primăriei, Iaşi.

Tinerii interpreți au reuşit să îi introducă pe ascultători în minunata atmosferă a sărbătorii venirii Domnului!

Cuvântul îmbracă tunica muritoare şi ne înveşmântă în haina slavei sale! E un fenomen istoric, mistic şi cosmic. Un mister inefabil! Pruncuşor divin, scump Odor Ceresc, bine ai venit la noi! Cum am putea înţelege de ce ne iubeşti atât de mult?! Raţiunea noastră, plină de uimire, îngenunchează cu umilinţă lângă ieslişoara ta! Să primim în inimi graţia şi dragostea cerului! Isus s-a născut!

Programul concertelor:

The Shepherds (recitator: Gabriela Enăşescu; orchestră)

Deschide uşa, creştine – Colind tradiţional (solist: Corul „Îngeraşii”)

Noi în seara de Crăciun – Ioan Brie

Mărire-ntru cele-nalte – N. Lungu

Legănelul lui Isus – Valentin Teodorian (solist: Marian Blaj)

Domn, domn să-nălţăm – Radu Zamfirescu

Moş Crăciun – Stelian Olariu (solist: Corul „Îngeraşii”)

Coborât-o coborât – Mircea Neagu

Noi umblăm şi colindăm – Mihai Bârcă

In notte placida – aranjament Marco Frisina

Shchedryk – Mykola Leontovych (solist: Ecaterina Blaj)

Tu scendi dalle stelle – aranjament Marco Frisina (solist: Corul „Îngeraşii”)

Campana sobre campana – aranjament L.G. Farreny (solist: Corul „Îngeraşii”)

Fermarono i cieli – aranjament Marco Frisina (solist: Daniela Dumitru)

Ding dong! Merrily on high – aranjament David Willcocks

Divină noapte – John Rutter

Jingle Bells – J. Pierpoint, aranjament David King (solist: Corul „Îngeraşii”)

Deck the halls – Aranjament Marco Frisina

Adeste fideles – Aranjament Marco Frisina (solist: Liviu Muntean)

Isus – Adam (Solist: Liviu Muntean)

Noel, c’est l’amour – Henri Contet, Norbert Glanzberg (solist: Liviu Muntean)

Suită de Anul Nou – Lucian Dumitru

Solişti: Daniela Dumitru, Ecaterina Blaj, Marian Blaj

Solist invitat: Liviu Muntean

Orchestra: Tineri Interpreţi Ieşeni

Organist: Octavian Bişoc

Dirijor: Maximilian Husaru

Pr. Cristian Bîrnat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.