Duminică, 4 decembrie, tinerii din grupul „Acțiunii Catolice” al parohiei „Adormirea Maicii Domnului” din Iași a depus adeziunea. Celebrarea a fost prezidată de preasfințitul Aurel Percă, fiind însoţit în altar de pr. Benone Lucaci, pr. Felix Roca, pr. Cornel Cadar, pr. Fabian Doboş şi pr. Cristian Bîrnat. Prin acest moment, tinerii s-au angajat ca formarea lor personală să fie în relație cu învățăturile Bisericii și, în raport cu cei din jur, să ofere din abilitățile, ideile și timpul lor în activități și proiecte care să vizeze evoluția frumoasă al acestui timp al tinereții.

Cântarea a fost animată de corul de tineri al catedralei din Iaşi, Juvenes Ecclesiae. În cadrul omiliei, PS Aurel Percă a conturat portretul spiritual al celor două personaje prezentate în lecturile duminicii: profetul Isaia şi Ioan Botezătorul. Excelenţa sa i-a invitat pe tineri să îşi realizeze visurile, punându-l pe Dumnezeu la temelia formării lor integrale.

Pentru momentul ofertoriului, s-a confecționat un simbol (devenit tradiție, diferit în fiecare an): un tablou handmade cu fotografiile tuturor celor care au depus adeziunea, centrate în jurul mesajului „we love Catholic Action” („iubim Acțiunea Catolică”), simbol ce a dorit să exprime această disponibilitate a fiecăruia de a se implica, de a fi ACTiv, de a face o schimbare în bine atât în viața personală, cât și pentru binele comun al tuturor (devize ale Acțiunii Catolice).

După Împărtăşanie, preasfinţitul a binecuvântat însemnele specifice Acţiunii catolice, oferindu-le fiecărui membru şi simpatizant.

Grupul de tineri este alcătuit în majoritate din studenți la diferite facultăți și specializări, iar munca depusă de fiecare în parte este una voluntară, încadrată în patru direcții: o latură care se ocupă de partea liturgică, una care se axează pe formare, o alta care e centrată pe caritate și o a patra latură cultural-recreativă. Activitățile grupului sunt deschise tuturor tinerilor din Iași, mai ales celor care sunt veniți special în acest oraș pentru studii, susținând astfel importanța trăirii valorilor cu adevărat uman-creștine.

Momentul adeziunii a fost emoţionant. În cadrul rostirii rugăciunii membrilor Acțiunii Catolice, tinerii i-au adus mulțumire lui Dumnezeu pentru darurile sale, cerându-i în același timp harul de a putea duce la îndeplinire lucrarea pe care el a sădit-o în mod particular în fiecare.

Mulțumiri aducem preoților de la parohie care oferă susținerea lor, în special părintelui paroh Benone Lucaci și asistentului spiritual al grupului, părintele Cristian Bîrnat.

Domnul să răsplătească toate eforturile lor!

Flavia Farcaş, preşedinte AC Iaşi Centru

Înregistrarea video a evenimentului

Fotografii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.