În seara zilei de miercuri, 19 octombrie, a avut loc în aula „Fericitul Anton Durcovici” prima întâlnire din șirul celor nouă care vor avea ca temă centrală, Sfânta Scriptură, Cuvântul lui Dumnezeu. Moderatorul acestor întâlniri este părintele profesor Iosif Antile, de la Seminarul din Iaşi, specialist în Sfânta Scriptură.

Tema acestei prime cateheze a fost: „Care este rolul Sfintei Scripturi in viața mea?”

“Creștinii să aibă acces larg la Sfânta Scriptură” (Dei Verbum, 22): a fost ideea principală, enunţată ca un motto de-a lungul întâlnirii. Liturgia cuvântului din cadrul liturghiilor oferă ce e necesar unui creștin, dar aprofundarea Sfintei Scripturi în afara liturghiei aduce un beneficiu extraordinar căci toate acele texte necuprinse în cadrul liturghiei rămân neexplorate și nu pot aduce acel plus valoare de care are nevoie un creștin autentic. Această lecturare a Sfintei Scripturi trebuie să fie susținută și de un ghid tocmai pentru a evita interpretarea subiectivă. Alături de un cunoscător în profunzime al Sfintei Scripturi nu vom ajunge niciodată într-un loc nepotrivit și vom avea ocazia de a-i face și pe alții să îndrăgească textul sacru. Invitația lansată de părintele e ca pe viitor, la alegerea cadourilor persoanelor dragi, să nu pierdem din vedere și oportunitatea de a o oferi o Biblie. Totodată, a fost lansată și invitația de a lectura textul sacru alături de cei dragi ori de câte ori avem ocazia și să creăm mereu ocazii propice asimilării cuvântului divin.

Toate reuniunile vor fi structurate astfel: în prima parte, o prezentare a temei alese, după care va urma interacțiunea publicului cu moderatorul, într-un mod deschis, bazat pe întrebările venite din partea participanților.

Următoarea întâlnire e planificată în prima săptămână din noiembrie şi va avea ca temă: „Să citim Sfânta Scriptură! Dar cum?” Părintele Iosif Antili ne-a invitat să ne gândim la câteva motive pentru care creştinii nu citesc Biblia.

Marie, Mama Cuvântului Întrupat, roagă-te pentru noi!

Corneliu Blaj, AC Iaşi Centru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.