Duminică 18 septembrie în parohia noastră s-a marcat deschiderea anului şcolar 2016-2017, în  cadrul sfintei Liturghii de la ora 9.15, celebrată de pr. paroh şi decan Benone Lucaci, pr. Pavel Beşleagă responsabil cu pastoraţia copiilor şi pr. Ştefan Lucaci.

Sâmbătă, elevii au participat la un moment de rugăciune împreună cu pr. Pavel şi prof. Lăcrămioara Boroş. Apoi pr. Pavel care le-a vorbit despre importanţa educaţiei religioase, manifestată prin participarea săptămânală la sfânta Liturghie de duminică, la cateheză, oră de religie şi educaţia muzicală, cu posibilitatea de a deveni membru în Corul „Îngeraşii”.

Pentru o participare frumoasă şi demnă, elevii printr-un moment de tăcere şi-au examinat conştiinţa, prezentându-se apoi la confesional pentru a cere şi primi iertare de la Dumnezeu în acest an jubiliar al milostivirii.

Programul de cântece şi repetiţia pentru sfânta Liturghie solemnă de duminică au fost realizate de dl dirijor Maximilian Husaru.

În cadrul sfintei Liturghii elevii au proclamat lecturile sfinte, au citit intenţiile pregătite de ei în momentul rugăciunii credincioşilor şi au prezentat la oferirea darurilor hostii, colac şi vin, o lumânare, cărţi religioase, un ghiozdan cu rechizite, coş cu dulciuri şi flori.

La omilie, pr. Pavel pentru a reliefa formarea umană şi religioasă a elevilor a apelat la prezentarea obiectelor pe care îl are ghiozdanul unui elev. Părintele ajutat de un ministrant, a scos din ghiozdan un rozariu şi o carte de rugăciuni în care se afla o iconiţă cu îngerul păzitor, şi le-a spus elevilor că pentru a avea reuşită la învăţătură trebuie să ceară ajutorul Duhului Sfânt, să o implore pe sfânta Maria să păstreze pacea şi iubirea între oameni prin rugăciunea rozariului rostită în familie şi să se roage îngerului păzitor ca să-i ocrotească în drumul spre şcoală, în pauze şi în momentele de joacă.

Apoi părintele Pavel a descris importanţa unui creion: cu el scriem temele, cu ajutorul radierii putem şterge ceea ce am greşit şi îl putem ascuţii. În plan spiritual, a explicat părintele, fiecare om este asemenea unui creion în mâinile lui Dumnezeu, care scrie drept pe linii strâmbe, iar când greşim ne iartă prin sacramentul Spovezii.

            Ne arătăm iubirea faţă de colegi când împărţim din pacheţelul nostru de mâncare cu cei care n-au posibilitate materială sau şi-au uitat acasă ceea ce părinţii le-au pregătit, oferim un zâmbet, o îmbrăţişare.

La sfârşitul omiliei, părintele i-a îndemnat de elevi să folosească bine inteligenţa dăruită de Dumnezeu şi să dedice timpul necesar pentru pregătirea lor intelectuală şi religioasă.

La sfârşitul sfintei Liturghii a fost dată binecuvântarea specială dăruită cu ocazia acestui eveniment.  Elevii şi copii prezenţi au primit de la pr. Benone şi pr. Pavel ciocolată şi iconiţe cu îngerul păzitor.

Isus Cristos, Domnul şi Învăţătorul nostru să dăruiască tuturor copiilor bucuria unui an şcolar frumos, bogat şi plin de reuşite, spre mărirea sa şi spre mulţumirea  preoţilor, persoanelor consacrate, părinţilor şi cadrelor didactice.

Prof. Lăcrămioara Boroş

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.