Incoronazione-di-Maria1. Iubiţi credincioşi, după cum ştiţi deja, pentru comunitatea noastră mâine, 22 august, este mare sărbătoare: este Hramul. O sărbătorim pe Sfânta Fecioară Maria, Regină, patroana spirituală a acestei catedrale noi şi a comunităţii noastre. După cum spuneam duminica trecută, subliniem şi acum , pentru orice comunitate parohială, după Sărbătoarea Paştelui şi a Crăciunului, sărbătoarea hramului este cea mai mare sărbătoare din an. Hramul parohiei noastre este ziua în care noi o sărbătorim pe Mama noastră cerească, de ziua ei, mulţumindu-i pentru toate harurile pe care ni le-a mijlocit pe parcursul anului şi rugând-o să ne însoţească pe mai departe cu ocrotirea ei puternică.

De aceea, insistăm ca, în măsura în care puteţi să vă organizaţi, să participaţi cu toţii la Liturghia de la 18:30, care este Liturghia solemnă a Hramului.

Mâine, vor fi trei Sfinte Liturghii: la 6:30, la 7:30 şi la 18:30, Liturghia Hramului.

2. În perioada 26-28 august 2016, sub coordonarea Oficiului pentru Pastoraţia Familiei, la Seminarul din Iaşi, va avea loc un simpozion cu tema: „Familia, semnul milostivirii lui Dumnezeu pentru lume şi pentru Biserică„. La încheierea simpozionului, pe 28 august, la ora 11:00, va avea loc o sfântă Liturghie pontificală, celebrată aici în catedrală de către PS Petru Gherghel, împreună cu episcopii şi preoţii participanţi la acest eveniment.

3. Ca şi în ceilalţi ani, pe data de 8 septembrie vom organiza un pelerinaj al comunităţii noastre la Cacica. Înscrierile se fac până la  data de 4 septembrie.

4. Vă reamintim că astăzi colecta este pentru Seminar.

       Vă dorim tuturor o duminică frumoasă, o sărbătoare de hram plină de haruri şi o săptămână binecuvântată!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.