20450AE1. Iubiţi credincioşi, mâine, 15 august, este Solemnitatea „Adormirea Maicii Domnului”, zi în care sărbătorim hramul catedralei noastre vechi. Sfintele Liturghii vor fi celebrate la aceleaşi ore ca în zilele de duminică.

Am dori să subliniem, că, pentru orice comunitate parohială, după Sărbătoarea Paştelui şi a Crăciunului, sărbătoarea hramului este cea mai mare sărbătoare din an. Aşa cum fiecare dintre noi are un înger păzitor, tot la fel orice comunitate parohială are un înger protector, care este patronul spiritual al comunităţii. Hramul parohiei noastre este ziua în care noi o sărbătorim pe Mama noastră cerească, de ziua ei, mulţumindu-i pentru toate harurile pe care ni le-a mijlocit pe parcursul anului şi rugând-o să ne însoţească pe mai departe cu ocrotirea ei puternică.

De aceea, insistăm ca, în măsura în care puteţi să vă organizaţi, să participaţi cu toţii la Liturghia de la 18:30, care este Liturghia solemnă a Hramului. Această Liturghie va fi celebrată de Preasfinţitul Petru Gherghel în prezenţa Patriarhului latin emerit de Ierusalim şi a peste 20 de preoţi.

2. Apoi, vă reamintim că, de mâine într-o săptămână, pe 22 august, în sărbătoarea „Sfânta Fecioară Maria, Regină”,  în acelaşi spirit vom celebra hramul acestei catedrale noi. Pentru a marca legătura şi continuitatea dintre cele două sărbători şi cele două hramuri, pe parcursul acestei săptămâni, în fiecare seară la Liturghie vom face rugăciuni speciale în cinstea Sfintei Fecioare Maria.

3. Vă mai anunţăm că, duminica viitoare, colecta este pentru Seminar.

       Vă dorim tuturor o duminică frumoasă, o sărbătoare de hram plină de haruri   şi o săptămână binecuvântată!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.