Duminică 12 iunie 2016 în Parohia „Adormirea Maicii Domnului” Iaşi la Sfânta Liturghie de la ora 9.15 s-a marcat încheierea anului şcolar 2015-2016 şi s-au premiat elevii care au participat la concursurile propuse de Oficiul pentru Pastoraţia Şcolară şi Predarea Religiei în Şcoli. Premierea elevilor a fost făcută de Preasfinţitul Petru Gherghel şi pr. Pavel Beşleagă.

În anul şcolar 2015-2016 la activităţile propuse şi susţinute de Oficiul pentru Pastoraţia Şcolară şi Predarea Religiei în Şcoli au participat din parohiile ieşene un număr de 10 elevi, sub coordonarea prof. Fulvina Blânda, prof. Lăcrămioara Boroş şi prof. Celina Romila.

La sfârşitul Sfintei Liturghii, Preasfinţitul Petru i-a felicitat pe elevii premianţi, i-a mulţumit pr. Pavel pentru implicarea deosebită în pastoraţia copiilor şi tuturor celor care au contribuit la buna desfăşurare a activităţilor.

Pentru a  sublinia  bucuria şi puterea  unităţii în biserică şi în familie, copiii au recitat poezia Cearta literelor de Sofia Timofte:

1. S-a-ntâmplat demult, odată,

Nu ştiu ce le-a apucat,

Că fără nici un motiv,

Literele s-au certat.

2. Eu – a zis litera A

Cred că-s cea mai importantă,

Fără mine Alfabetul,

Nu s-ar fi scris niciodată!

3. Ba eu – se grăbi să zică,

Litera C – căci cu mine,

Începe cuvântul casă

Cinste deci, mi se cuvine!

4. Dar eu? zice M – cu mine,

Începe cuvântul mamă,

În ordinea importanţei

Prima sunt, de bună seamă.

5. Dar de mine ce mai ziceţi?

Spuse N, cuvântul Noi,

Unire-nseamnă, putere,

Deci sunt mai presus ca voi!

6. Cred că vă-nşelaţi cu toate,

Litera S – a grăit –

Cu mine se scrie soare,

Care-i cel mai strălucit!

7. Alfabetul le certă:

Terminaţi sfada, surate,

Nici un cuvânt nu se scrie,

Dacă nu vă uniţi toate!

8. Unite puteţi să scrieţi

Multe basme, poezii,

Care sunt iubite toate,

Şi-aşteptate de copii!

9. De-atunci sfatul lui urmară,

Literele-nţelegând,

Unirea face puterea,

Nu s-au mai certat nicicând!

Diplome au fost acordate ministranţilor pentru disponibilitatea şi generozitatea de a sluji cu bucurie la celebrările liturgice. „Atunci când îşi desfăşoară slujirea la altar cu bucurie şi entuziasm, le oferă celor de vârsta lor o mărturie elocventă despre importanţa şi frumuseţea Euharistiei.” (Sfântul Ioan Paul al II-lea)

Membrii corului „Îngeraşii” au primit diplome pentru disponibilitatea şi bucuria de a cânta cu însufleţire duminica la sfânta Liturghie de la ora 09.15 şi pentru activităţile desfăşurate în anul şcolar 2015-2016: susţinerea concertului de Crăciun în Parohia „ Naşterea Maicii Domnului” (20 decembrie 2015), în Parohia „Adormirea Maicii Domnului (25 decembrie 2015) şi pentru programul artistic prezentat cu ocazia Zilei Bolnavului la nivel parohial (8 mai 2016). Muzica porneşte de la inima şi se adresează inimilor! (George Enescu)

Apoi, elevii au mulţumit celor care s-au implicat în organizarea şi susţinerea procesului educativ.

1. „Fericiţi cei milostivi, pentru că ei vor afla milostivire”(Mt 5,7). Aceasta este dorinţa lui Isus din acest An jubiliar al milostivirii divine!  Din inimă îţi mulţumim Isuse, pentru că în acest an şcolar am simţit iubirea şi îndurarea ta, pentru că te-am primit cu mare bucurie în sfânta Împărtăşanie şi pentru că ai revărsat asupra noastră pe Duhului Sfânt cu cele  7 daruri.

2. Acum la sfârşit de an şcolar, e o bucurie pentru noi  să ne arătăm recunoştinţa faţă de Dumnezeu şi faţă de aproapele. „Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta ca să-ţi fie ţie bine şi să trăieşti mult pe pământ”! Vă mulţumim dragi părinţi, pentru că în familia noastră a fost armonie şi pace. Cu iubire şi responsabilitate v-aţi îngrijit ca să avem cele necesare pentru o educaţie corectă umană şi religioasă.

3. Preotul este prietenul lui Isus şi al copiilor! Vă mulţumim Preasfinţite Petru Gherghel pentru susţinerea activităţilor catehetice şi recreative. Ne bucurăm de fiecare dată când ne întâlnim şi ne încurajaţi în trăirea credinţei. Va mulţumim părinte paroh Benone Lucaci! Vă mulţumim părinte Pavel Beşleagă pentru disponibilitatea de a ne explica adevărurile de credinţă, pentru bucuria jocului din fiecare sâmbătă şi pentru grija de a ne chema la sfântul Altar duminica şi în sărbătorile de poruncă.

4. Vă mulţumim domnule Maximilian Husaru, pentru educaţia muzicală pe care ne-aţi oferit-o.  Ne-aţi ajutat să înţelegem mai bine îndemnul: „Cine cântă se roagă de două ori!” În fiecare duminică, noi, corul Îngeraşilor de pe pământ, ne-am unit glasurile suave cu cetele cereşti şi am adus laudă şi preamărire lui Dumnezeu.

5. Altarul Domnului a fost mereu împodobit cu miresme într-o paleta cromatică uimitoare. Vă mulţumim sora Maria Lucaci pentru frumuseţea şi parfumul florilor care ne-a invitat să reflectăm asupra cuvintelor lui Isus: „Ia uitaţi-vă la crinii câmpului, cum cresc! Nici nu trudesc, nici nu ţes!” (Lc 12,27)

6. Sfântul Ioan Gură de Aur spunea:  „A educa înseamnă a purta grijă de copii şi de tineri în ceea ce priveşte curăţenia sufletească şi buna-cuviinţă, a-l creşte pe copil moral, om drept, a-l creşte în evlavie, a avea grijă de sufletul lui, a-i modela inteligenţa, a forma un atlet pentru Cristos”. Mulţumim profesoarei Lăcrămioara Boroş! Mulţumim seminaristului Andrei Gherghel pentru orele minunate de religie! Vă mulţumim dragi învăţători şi profesori pentru că aţi ales misiunea nobilă de a ne educa şi  de a ne transmite valorile umane şi creştine.7. „Prietenii sunt ca stelele. Nu îi vezi mereu, dar ştii că ei sunt întotdeauna acolo!” Vă mulţumim dragi prieteni şi colegi întâlniţi la şcoală sau în această catedrală. Împreună am avut momente atât de frumoase! Să o rugăm pe sfânta Fecioară Maria, pe toţi îngerii şi sfinţii, să ne înveţe ce înseamnă să fi prieten cu Isus.

8. Sfântul Alois Scrosoppi spunea: „Consideră totdeauna aceşti copii ca fiind încredinţaţi ţie de Dumnezeu. Ai grijă de ei ca de lumina ochilor tăi!” Vă mulţumim dragi surori din Congregaţia „Divina Providenţă”  pentru orele frumoase de cateheză. Împreună ne-am convins de importanţa sacramentelor, pe care trebuie să le primim la timp şi cu multă responsabilitate.

9. „Daţi şi vi se va da; o măsură bună, îndesată, scuturată şi cu vârf vi se va turna în poală, căci cu măsura cu care măsuraţi, vi se va măsura şi vouă” (Lc 6,38). Mulţumim din suflet binefăcătorilor care cu inimă deschisă au susţinut activităţile recreative desfăşurate în parohia noastră.

Elevi premianţi în Parohia „Adormirea Maicii Domnului” Iaşi

Olimpiadă de Religie cult romano-catolic

 Faza judeţeană

1. Antonia Tamaş, clasa a VI-a,  Şcoala „I. Simionescu” Iaşi, Diplomă de participare

2. Diana Imbrea, clasa a X-a, „M. Eminescu” Iaşi, Premiul II

3. Carmil Chelaru, clasa a XI-a, Colegiul Naţional Iaşi, Premiul I

Faza naţională

1. Carmil Chelaru, clasa a XI-a, Colegiul Naţional Iaşi, Diplomă de excelenţă

Felicitări! Vacanţă minunată!

Prof. Lăcrămioara Boroş

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.