Duminică, 24 aprilie 2016, în Catedrala noastră, timp de o oră, tinerii au meditat despre milostivirea divină, tema acestui an jubiliar. ”Milostivirea nu este un sentiment trecător, este sinteza Evangheliei, alegerea celui care vrea să aibă sentimentele Inimii lui Isus”, ne învaţă Papa Francisc în mesajul Său pentru acest an.

În cadrul acestei adorații, ne-am oprit și asupra misterului suferinței. Ea face parte din viața noastra și de multe ori nu reușim să o înţelegem. Gândul nostru s-a îndreptat spre o tânără din Parohia noastră. Ne-am rugat împreună ca ea să aibă puterea de a trece peste această încercare. Orice boală și neputință găsește în milostivirea lui Dumnezeu un ajutor eficace, un imbold pentru a continua indiferent de greutăți.

Cântecele din cadrul adorației au susținut acest moment meditativ, toti cei prezenți rămânând cu mintea și sufletul ațintiți spre o singură direcție, spre Isus prezent în Preasfântul Sacrament. Spre final cu toții ne-am rugat Coronița Divinei Îndurări.

,,Ochii Domnului sunt peste cei drepţi şi urechile lui iau aminte la strigătele lor./ Ei strigă, Domnul îi aude şi-i scapă din orice strâmtorare”. ( Psalmul 33 al Milostivirii)

Cristina-Corina Bitiuşcă, AC Iaşi Centru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.