În seara de 5 aprilie 2016, tinerii din dieceza noastră au vizionat în Aula ”Fericitul Anton Durcovici” un film care surprinde o realitate dureroasă a zilelor noastre. Pelicula a fost aleasă ținând cont de perioada specială în care ne aflăm. Anul Milostivirii este timpul în care fiecare creștin este îndemnat să deschidă larg poarta inimii sale pentru a trăi cu vrednicie această vreme sfântă. Aprofundarea acestui itinerariu de credință s-a realizat și prin conștientizarea într-o mai mare măsură a situațiilor mai puțin plăcute a vremurilor noastre; ecranizarea a fost o metodă potrivită pentru a îndeplini acest lucru.

Filmul prezintă povestea lui Samba, un imigrant senegalez, care a pătruns și trăiește ilegal în Franța timp de 10 ani. Părăsirea țării de origine se datorează, bineînțeles, vieții de mizerie pe care o trăia în locurile de origine. Aici are diverse locuri de muncă modeste care îi permit să trimită bani pentru întreținerea familiei sale, încercând permanent de a trece neobservat și de a evita autoritățile.

Privind în profunzime, mesajul este unul clar: trăirea vieții de credință înseamnă nu numai îndeplinirea practicilor religioase obișnuite, zilnice, dar și ajutorarea celor care se află în aceste situații mai dificile. Un mic efort din partea noastră ar putea salva numeroase vieți care își pun problema existenței lor pentru ziua de mâine. Astfel, făcând tot ceea ce ține de noi, putem oferi noi speranțe de viață pentru cei aflați în primejdiile de tot felul, atât celor imigranți, cât și celor care posibilitatea de a părăsi țara de origine le este imposibilă.

Iosif Vrabie, AC Iaşi Centru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.