9 martie: Tinerii pe Drumul Crucii împreună cu Maria

0
761

„A te urma pe drumul crucii, a fi alături de tine și de mama ta”: acesta a fost  îndemnul cu care noi, tinerii, ne-am rugat împreună Calea Sfintei Cruci, miercuri 9 martie 2016, în Catedrala noastră.

Împreună cu pr. Pavel Beșleagă și cu ministranții am parcurs drumul Calvarului, meditând cum Sfânta Fecioară Maria a fost alături de Fiul său și cum a trăit fiecare moment în sintonie cu Isus! Meditația de la fiecare stațiune a fost compusa și citită de către un tânăr din asociațiile parohiei noastre. Astfel au fost implicate toate asociațiile, realizând un moment frumos, plin de emoție din timpul Postului Mare. Tinerii au răspuns cu promptitudine la realizarea acestor meditații, totul decurgând așa cum ne-am propus!

“Maria ştia că lui Isus îi datorează toate harurile cu care a fost împodobită şi cum îi va putea arăta recunoştinţa dacă nu iubindu-l mereu, tot mai desăvârşit? Chiar dacă în inima ei a rămas întipărită tragedia Calvarului.

Isus, în schimbul suferinţelor sale îndurate din dragoste către noi, nu cere altceva decât iubirea noastră. Să-l iubim, deci, cu o iubire curată şi gingaşă, să medităm deseori suferinţele sale, ca să nu uităm nimic din ceea ce a suferit pentru noi. Mergând pe urmele Maicii sfinte, vom străbate şi noi toate locurile în care a suferit Fiul ei. O, sfântă Fecioară, călăuzeşte-mă pe drumul Calvarului” (Rugăciunea de pregătire pentru Calea Sfintei Cruci).

Cristina-Corina Bitiuşcă, AC Iaşi Centru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.