Cuvântul Domnului

…ascultat

Luca 1,26-38

„În acel timp, îngerul Gabriel a fost trimis de Dumnezeu într-o cetate din Galileea, cu numele de Nazaret, la o fecioară logodită cu un bărbat numit Iosif din casa lui David, iar numele fecioarei era Maria. Intrând îngerul la ea, a zis: „Bucură-te, tu, care eşti plină de har, Domnul este cu tine, tu eşti binecuvântată între femei”. Ea, văzându-l, s-a tulburat de cuvântul lui şi se întreba în sine: „Ce poate să însemneze salutul acesta?” Îngerul i-a zis: „Nu te teme, Marie, căci ai aflat har la Dumnezeu. Iată, vei zămisli şi vei naşte un fiu şi îi vei pune numele Isus. Acesta va fi mare şi Fiul Celui Preaînalt se va chema. Domnul Dumnezeu îi va da lui tronul lui David, tatăl său; va domni peste casa lui Iacob în veci şi împărăţia lui nu va avea sfârşit”. A zis Maria către înger: „Cum va fi aceasta, de vreme ce eu nu cunosc bărbat?” Îngerul i-a răspuns: „Duhul Sfânt se va coborî peste tine şi puterea Celui Preaînalt te va umbri, pentru aceasta şi Cel Sfânt, care se va naşte din tine, Fiul lui Dumnezeu se va chema. Iată, şi Elisabeta, ruda ta, a zămislit un fiu la bătrâneţe şi ea, căreia i se zicea sterilă, este acum în luna a şasea, căci pentru Dumnezeu nimic nu este cu neputinţă”. Atunci a zis Maria: „Iată slujitoarea Domnului, fie mie după cuvântul tău”. Şi îngerul a plecat de la ea.”


 

… meditat

Măcar pentru ziua de azi Nazaretul e centrul lumii. Toată lumea pronunţă cu sfială acest nume de floare, NAZARET. Acest colţ de lume, neînsemnat pană la o anumita dată, devine locul unde soseşte trimisul cerului, Gabriel. Nazaretul este primul loc din lume care aude vestea mare că Dumnezeu începe lucrarea de salvare.

Azi e ziua Mariei, deoarece ea este aleasa cerului, curată şi nevinovată, aptă să devină tabernacol al lui Dumnezeu.

Azi e ziua angajării, deoarece Maria acceptă să se angajeze în proiectul lui Dumnezeu, deşi nu era unul facil şi comod.

Azi e ziua „FIAT”-ului total, prin care Fecioara, supusă, acceptă să fie pentru totdeauna slujitoarea Domnului.

Azi e ziua promisiunii, pentru că Dumnezeu îşi împlineşte în mod concret promisiunea de reabilitare făcută primilor părinţi.

Azi e ziua împlinirii profeției lui Isaia: „Iată, fecioara va zămisli şi va naşte un fiu….”

Azi se naşte cea mai frumoasă rugăciune, Ave Maria!

Azi e ziua alegerii, pentru că Dumnezeu o alege pe cea mai frumoasă dintre făpturile istoriei!

Azi e ziua în care să ne bucurăm că Dumnezeu şi-a amintit de noi!

Bucură-te, tu, care eşti plină de har, te rugăm, fie-ți milă de noi și ne umple viața cu harurile tale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.