Marţi, 10 decembrie 2013, a avut loc comemorarea a 62 de ani de la moartea episcopului martir Anton Durcovici. Dupa ce Tatăl Ceresc ne-a adunat la altarul Său pentru a-l venera pe episcopul Anton Durcovici, la subsolul catedralei “Adormirea Maicii Domnului” a fost susţinută o conferinţă de pr. Felician Tiba cu tema “Splendoarea curăţiei”.

Pr. Felician Tiba a început prin a ne prezenta virtutea curăţiei ca fiind o iubire integrală, perfectă, o virtute a tuturor: copii, adolescenţi, tineri, părinţi şi vârstnici. Această virtute este e esenţială pentru viaţă deoarece elimină tot ce este murdar. Noi trebuie să ştim că nu înseamnă nici egoism şi nici erotism, ci deschidere totală faţă de ceilalţi pentru că este o trăire a IUBIRII. Această virtute, curăţia, se naşte din bucuria de a primi ceva de preţ. Trebuie să ţinem cont de “ANSAMBLUL VIEŢII” deoarece viaţa nu poate fi trăită fragmentar.

 

O persoană nu poate fi “imbraţişată” ţinand cont doar de o parte a ei, ci de intengritatea ei. Virtutea curăţiei îmbrăţişează întreaga persoană, redându-i frumuseţea. Noi, oamenii, am fost creaţi “după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu” şi tocmai de aceea trebuie să fim conştienţi că indiferent de problemele de sănătate, de gradul de inteligenţă al fiecăruia, toţi suntem frumoşi şi egali în ochii lui Dumnezeu.

 

O virtute nu ia, ci ne oferă. Ne oferă un adevărat prieten care, indiferent de ce se intâmplă, ne rămâne alături şi ne iubeşte mereu. Castitatea te înalţă, nu te coboară, respectă, nu umileşte, uneşte persoanele şi, mai ales, menţine înţelegerea în familii. Deoarece mâna lui Dumnezeu a creat-o, a făcut-o ca o plantă RARĂ, aceasta virtute este greu de “întreţinut”. Pr. Felician Tiba a încheiat conferinţa cu un înălţător gând: curăţia este virtutea campionilor, iar toţi cei care trăiesc iubirea în integritatea ei sunt nişte campioni.

Îi multumim părintelui Felician Tiba pentru că a avut disponibilitatea de a ne povăţui cum trebuie să păşim în zbuciumul vieţii în care trăim.

Amalia Adam

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.