Cuvântul Domnului

…ascultat

Mt 7,21.24-27

În acel timp, Isus le-a spus apostolilor săi: nu oricine îmi zice „Doamne! Doamne!” va intra în împărăţia cerurilor, ci acela care împlineşte voinţa Tatălui meu, care este în ceruri. Aşadar, oricine ascultă aceste cuvinte ale mele şi le împlineşte va fi asemenea cu bărbatul înţelept care şi-a construit casa pe stâncă. A căzut ploaia, au venit şuvoaiele, au suflat vânturile, au năvălit peste casa aceea, dar ea n-a căzut, pentru că fusese construită pe stâncă. Însă oricine ascultă aceste cuvinte ale mele şi nu le împlineşte va fi asemenea cu bărbatul necugetat care şi-a construit casa pe nisip. A căzut ploaia, au venit şuvoaiele, au suflat vânturile, au izbit în casa aceea şi ea s-a prăbuşit. Iar prăbuşirea ei a fost mare.

…meditat

 

Casa este locul ocrotirii, al siguranţei, odihnei, afectivităţii, liniştii, iubirii; dorinţa de a-şi construi o casă este comună înţelepţilor şi necugetaţilor. Potrivit parabolei, cei înţelepţi îşi construiesc casa pe stâncă; iar cei necugetaţi o construiesc pe nisip.
Opera amândoura este pusă la încercare de ploaie, de râuri care se revarsă, de vânturi puternice. Însă doar casa construită pe stâncă rezistă impactului apelor şi furtunilor. Cu acest gen de construcţie este comparată şi existenţa omului. Apare o întrebare: cum să construim această casă?
Este o întrebare cu care cu siguranţă inima noastră s-a confruntat de multe ori şi care revine de multe ori. Este o întrebare care trebuie să ne-o punem nu doar o dată.
Isus ne îndeamnă să ne construim casa pe stânca. Doar aşa, casa noastră nu se va prăbuşi. Dar ce înseamnă a construi pe Cristos şi cu Cristos? A construi pe Cristos şi în Cristos înseamnă a construi pe un fundament care se numeşte iubire răstignită. Înseamnă a construi cu Cineva care, cunoscându-ne mai bine decât noi înşine, ne spune: “Eşti preţios în ochii mei, vrednic de cinste şi eu pe tine te iubesc”. Înseamnă a construi cu Cineva care este mereu fidel, chiar dacă nouă ne lipseşte fidelitatea, pentru că El nu se poate renega pe el însuşi. A construi cu Cristos înseamnă, în sfârşit, a fundamenta pe voinţa lui toate dorinţele noastre, aşteptările, visele, ambiţiile şi toate planurile personale.

Dumnezeule, care zideşti viaţa noastră pe stânca Cuvântului tău, fă ca acesta să devină fundamentul gândirii şi a alegerilor noastre, astfel încât să nu fim influenţaţi de adierile şi opiniile umane, ci să rămânem ancoraţi în credinţa în Tine. Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.