E atât de frumos să dăruiești din timpul tău CELUILAT! Să îi arăţi că îţi pasă de el, că nu îţi este indiferent! Nu a spus nimeni ca e ușor. Pentru aceasta e nevoie de foarte multe sacrificii și de o permanentă luptă cu tine . „Timpul meu îmi aparține în totalitate…de ce l-aș împărţi cu altii?!” îți vei spune. Ce am de câştigat? De atâtea ori ne punem aceste întrebări și tot de atâtea ori poate greşim răspunsul sau îl căutăm acolo unde nu trebuie.

 

Timp acordat celuilalt înseamnă BOGĂȚIE. De ce? Pentru că tu dăruieşti celuilalt ascultare, sprijin, timp, zâmbet, iar celălalt îţi dăruiește respect, recunoștinţă și ce e mai important încrederea. Iată deci că avem ce câştigat.

Acest har al dăruirii, dacă putem să-l numim aşa, vrem să-l facem să crească în rândul tuturor oamenilor și în special al tinerilor. Acesta e de fapt și unul dintre cele mai importante scopuri ale Acțiunii Catolice: acela de a învăţa ÎMPREUNĂ dăruirea!

Sâmbătă, 24 noiembrie am avut o zi de reculegere, care ne-a deschis sufletele pentru a depune adeziunea dar şi pentru a-L primi mai mult pe Cristos în vieţile noastre. Ziua de reculegere a fost ţinută de părintele nostru spiritual Pavel care ne-a determinat să conştientizăm marele dar al credinţei primite la sf. Botez, maturizată de aprofundarea dogmelor pe parcursul vieții. Momentul culminat al zilei a fost adoraţia la Sfântul Sacrament, sf. Spovadă şi sf. Liturghie. Meditațiile frumoase au urmărit să ne descopere căile care duc la cunoașterea lui Dumnezeu. După amiază am vizionat un film cu papa Ioan Paul al II-lea patronul secundar al A.C.

Duminică, pe data de 9 decembrie, în parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Iaşi, un numar de 47 de tineri (35 membri, 12 simpatizanti) şi-au manifestat dorinţa de a fi mici misionari ai învăţăturii lui Cristos în lumea întreagă şi şi-au luat angajamentul de a fi „sare și lumină pentru cei din jur”.

S-a format astfel o nouă familie în care membrii mai vechi și mai noi, mai mici sau mai mari, elevi și studenți, se află sub călăuzirea părintelui Pavel Beşleagă, asistentul spiritual parohial, și bineînțeles al păstorului nostru suprem Isus Cristos.

„Suntem o familie cu Tine o Doamne!” Să nu uităm dragi tineri că, aşa cum familiile noastre naturale au nevoie de rugăciune pentru a fi întărite în greutăţi şi ispite, la fel și familia A.C. are nevoie de rugăciune pentru a putea rezista valurilor de indiferenţă şi comoditate care lovesc clipă de clipă inimile noastre. Să nu lăsăm aceste valuri să distrugă stânca credinței și a valorilor atât de frumoase sădite în noi. Să nu uităm că misiunea noastră este de a perpetua aceste valori (disponibilitatea, implicarea, dăruirea) și de a le face să înflorească, pentru ca cei care vor veni în urma noastră să poată construi în continuare, având la bază temelii solide. Să făcem ceea ce Nichita Stănescu spunea atât de frumos : „Să pregătim pământul pentru ca să aibă loc unde să aterizeze îngerii!”

Să păstrăm în noi o inimă curată, ochii curaţi, gânduri curate și să dăruim… să dăruim timp, resurse, totul… pentru că „numai dăruirea noastră totală se poate numi într-adevar iubire!”

Alexandra Luca

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.